Реал Мадрид започна новия сезон по познат начин - с трофей! Килиан Мбапе с дебютен гол (ВИДЕО)


Реал Мадрид започна новия сезон по познат начин - с трофей! Килиан Мбапе с дебютен гол (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

1331 0

Реал Мадрид започна този сезон, както завърши предходния - с трофей. "Белия балет" надви Аталанта с 2:0 за Суперкупата на Европа в двубой, игран във Варшава. Федерико Валверде отбеляза в 60', а новата звезда на тима Килиан Мбапе в 68', а техният тим грабна трофея за шести път в историята си.

Така - още при дебюта си френската суперзвезда успя да вкара попадение и затвърди сериозните очаквания, които има към него. Мбапе е и първият играч, който отбелязва гол при дебюта си в Суперкупата на УЕФА след Марко Асенсио през 2016 година, като повтори и дебюта на Джуд Белингам, който също вкара гол в първия си двубой.

През първото полувреме двата тима не предложиха много интересни положения, но нацелиха по веднъж гредата. През втората част Реал вдигна драстично оборотите и това даде резултат - 2 гола във вратата на италианския тим и няколко солидни положения.

Федерико Валверде е четвъртият уругвайски играч, който отбелязва гол в историята на Суперкупата на УЕФА, след Фернандо Морена с Валенсия през 1980 г., Густаво Пойет с Челси през 1998 г. и Луис Суарес с Барселона през 2015 г.

Винисиус, който днес даде асистенция, е пряко замесен в 11 гола в 11 финала за Реал Мадрид във всички състезания (седем гола и четири асистенции), включително девет в последните пет (шест гола и три асистенции).

Не изпускайте важните новини за любимия отбор и неговите големи съперници – за най-актуалните информации последвайте ни във Viber ТУК!

В 7' Шарл де Кетеларе изведе чудесно Запакоста, който се включи отдясно. Изстрелът му обаче бе блокиран.  В 15' се откри и първата възможност пред Килиан Мбапе. Той получи топката от Феде Валверде и веднага стреля. Топката обаче срещна тялото на бранител и след това беше изчистена. Някои от играчите на мадридчани поискаха дузпа, но сигнал не последва.

В 25' Аталанта нацели греда. Мартен де Роон навлезе в наказателното отдясно и центрира. Топката рикошира в Едер Милитао и така топката срещна напречния стълб. Куртоа само изгледа топката, но за негово щастие излезе извън вратата. След тази атака "Богинята" погледна по-смело към вратата на испанците.

В 34' Винисиус успя да копне топката към Джуд Белингам, който не успя да си поеме топката на гърди. Английският национал игра с ръка, а след това се сблъска тежко с излезлия напред страж Хуан Мусо. Вратарят пострада, но все пак продължи, а Белингам получи жълт картон.

В добавеното време на първото полувреме удар на Винисиус бе блокиран. Топката се върна при него и пусна към Родриго, който уцели напречната греда.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Две минути след подновяване на играта Аталанта стигна до отличен шанс. Тибо Куртоа се разтегна максимално и спаси удар с глава на Марио Пашалич след центриране на Де Роон. В 55' Джуд Белингам стреля опасно след подаване на Валверде, но неточно.

В 60' Реал Мадрид стигна до попадение с първия си точен удар. Винисиус свърши чудесна работа като се надигра с противниковата защита, след което намери Феде Валверде, който на празна врата се разписа за 1:0.

Само за минута резултатът можеше да бъде удвоен. Винисиус остана сам срещу Хуан Мусо, но ударът на бразилеца бе отразен. При последвалия  корнер отново "лос бланкос" беше близо до гола, като вратарят се намеси ключово, за да извади топката от голлинията.

В 68' дойде и вторият гол за "белия балет". Белингам стигна до пас на Винисиус. Той успя да намери Килиан Мбапе в наказателното поле, който протегна крак и успя да нанесе достатъчно точен удар за 2:0.

Малко след това и Родриго стреля, но не достатъчно точно. 8 минути преди края на редовното време Килиан Мбапе бе заменен, а на негово място влезе Браим Диас. Малко след това бяха заменени Винисиус, Джуд Белингам и Дани Карвахал под овациите на публиката.

Медиите в Испания са сигурни, че ще видим така чакания дебют на новата мегазвезда на Реал Килиан Мбапе. Той получи почивка и не участва в приятелските мачове от предсезонната подготовка, но попадна в групата за сблъсъка срещу Богинята. Карло Анчелоти няма да може да използва Едуардо Камавинга, който получи контузия на тренировката преди мача. Аут е и Дейвид Алаба.

Аталанта има едва два значими трофея в историята си, като трябваше да чака 61 години за втория от тях - този от Лига Европа. Бергамаските са 41-вия отбор, който ще играе в мача за Суперкупата. Треньорът на отбора Джан Пиеро Гасперини вече определи мача срещу Реал като най-големия момент в историята на клуба.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Неутрални" президенте Гонзо, защо за "червени" е едно, а за "сини" - друго... ПРИМЕРНО?

При положение, че ЦСКА и Левски са най-големите български клубове, най-успешните и с най-богатата история,...

Реклама
Най-четени новини

виж всички