Решено е: Диего Кока ще бъде новият треньор на националния отбор по футбол на Мексико!


Решено е: Диего Кока ще бъде новият треньор на националния отбор по футбол на Мексико!
Снимка: Getty Images

1162 0

Треньорът на мексиканския футболен гранд Тигрес - Диего Кока, се е разделил с клуба, за да поеме националния отбор на страната. Новината бе обявена лично от Тигрес:

"Решихме да приключим работните ни взаимоотношения с Диего Кока, след като разбрахме за решението му да приеме поста на национален селекционер на националния отбор на Мексико", се казва в позицията на клуба, цитирана от "Reuters".

Мексиканските медии информират, че 50-годишният аржентинец Кока е готов да замести сънародника си Херардо Мартино, който подаде оставка, след като "ацтеките" отпаднаха още в груповата фаза на Световното първенство в Катар, а това се случи за пръв път от форума през 1978 година.

Диего Кока, който се присъедини към Тигрес едва преди три месеца, е познат в Мексико най-вече с двете титли, които спечели с отбора на Атлас през 2021 и 2022 година. Иначе е ръководил още дузина клубни тимове в страната и в своята родина. В активната си кариера на футболист, която започва в Ривър Плейт, е играел като десен бек.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Белгия официално представи новия си старши треньор!

 

Не изпускайте важните новини за любимия отбор и неговите големи съперници – за най-актуалните информации последвайте ни във Viber ТУК!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Зюмюр Бютучи от ЦСКА разгневява Ралф Рангник, баща си и... себе си с решение да напусне РБ Залцбург

Eдно от летните попълнения на ЦСКА - Зюмюр Бютичи, има нещо, за което съжалява в кариерата си дотук. И то е, че...

Реклама
Най-четени новини

виж всички