Той имаше честта да вкара един от най-важните и велики голове на Световни първенства, а след това изчезна (ВИДЕО)


Той имаше честта да вкара един от най-важните и велики голове на Световни първенства, а след това изчезна (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

1269 0

Навярно името Сифиве Чабалала не говори нищо на футболните фенове, но този южноафрикански футболист е вкарал един от най-емблематичните попадения в историята на великата игра.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Науката НЯМА обяснение: НЕВЪЗМОЖНОТО и най-велико попадение на Пеле (ВИДЕО)

Великият гол на ЮАР 2010

Светът бе шокиран, когато стана ясно, че Световното първенство по футбол през 2010 година ще се проведе в Южна Африка. Това не бе само поредният футболен момент, а исторически като цяло, защото никой не вярваше, че ФИФА ще даде на африканска държава да е домакин на Мондиал.

Датата е 11 юни, 2010 година. Мястото "Сокър Сити" - Йоханесбург. Двубоят между домакина ЮАР и Мексико стартира бурно, а "Бафана-Бафана" успя да поведе чрез Чабалала.

Той получи извеждащ пас и от наказателното поле нанесе много мощен удар, с който матира мексиканския вратар. Самото попадение не се слави със своята красота, а със своя магнитуд и това, което означава за един цял континент.

Хареса ли ти статията? Ако отговорът е „да“ – последвай ни във Viber за още интересни и актуални новини от международния футболен свят!

Самият Чабалала грабна вниманието на мнозина европейски отбори след представянето си на този Мондиал, но така и не осъществи трансфер на Стария континент, прекарвайки цялата си кариера в ЮАР.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Първите два гола на Димитър Бербатов за Манчестър Юнайтед, с които накара България да се гордее, а критиците да замълчат (ВИДЕО)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички