Това беше: Легендата на Барселона - Андрес Иниеста, приключи с футбола


Това беше: Легендата на Барселона - Андрес Иниеста, приключи с футбола
Снимка: Getty Images

156 0

Андрес Иниеста - една от най-големите фигури в световния футбол и легенда на Барселона, обяви оттеглянето си от професионалната сцена на 40-годишна възраст. Краят на легендарната му кариера ще бъде отбелязан със специално събитие, което ще се състои на 8 октомври, както съобщи източникът "Relevo".

Краят на една ера

Още: Барселона задържа за дълго свой юноша, който лекува тежка травма

Иниеста е най-запомнящ се с решаващия си гол във финала на Световното първенство през 2010 г., който донесе на Испания първата й световна титла след победа над Нидерландия.

През последните месеци той беше в Дубай със семейството си, където продължаваше да тренира, с надежда да намери ново предизвикателство във футбола. Въпреки опитите да поддържа форма и възможностите за продължаване на кариерата, Иниеста реши да сложи край на активния си футболен път.

Пътят му към върха не беше лесен – в началото на кариерата си трябваше да се справя със съмнения относно физиката си, но благодарение на огромния си талант и технически умения успя да се наложи.

С Барселона Иниеста спечели всичко възможно – четири Шампионски лиги, три Световни клубни първенства, девет титли в Ла Лига, шест Купи на Краля, седем Суперкупи на Испания и три Суперкупи на Европа. Легендарният полузащитник се превърна в символ на клуба и на испанския футбол, а неговото наследство ще остане завинаги в историята на спорта.

Неизменен титуляр при Шави вече пред кръстопът, Барселона има няколко опции

Флик с уклончив отговор за вратарската ситуация при Барселона, ще има недоволен

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Зюмюр Бютучи от ЦСКА разгневява Ралф Рангник, баща си и... себе си с решение да напусне РБ Залцбург

Eдно от летните попълнения на ЦСКА - Зюмюр Бютичи, има нещо, за което съжалява в кариерата си дотук. И то е, че...

Реклама
Най-четени новини

виж всички