В отсъствието на Лионел Меси: Лаутаро блести за Аржентина, още отпаднали отбори на Копа Америка (ВИДЕО)


В отсъствието на Лионел Меси: Лаутаро блести за Аржентина, още отпаднали отбори на Копа Америка (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

590 0

Аржентина постигна лесна победа срещу Перу за третия и последен ден от груповата фаза на Копа Америка с 2:0. "Гаучосите" вече си бяха осигурили продължаване напред, но това не им попречи да направят 3 от 3 победите си, като бяха и без Лионел Меси. В последния двубой получи травма и все още не е ясно кога ще играе и дали ще е готов за следващия мач. Лаутаро Мартинес в 47' и 86'.

Аржентинците са пълни с увереност и с девет точки в три мача ще се срещнат с отбора, който заеме второ място в група B - Мексико или Еквадор. Перу пък отпадна след само 1 събрана точка. Отборът на Лионел Скалони не започна високи обороти двубоя, като първата опасност дойде в 44-ата минута с удар на Джовани Ло Селсо. Но той се подхлъзна и му липсваше сила на удара.

Световните шампиони най-накрая намериха мрежата след завръщане от съблекалнята с гол на Лаутаро Мартинес в 47-ата минута. Леандро Паредес опита да удвои преднината в 72-ата минута от дузпа, но тежкият му удар се заби в дясната греда. Лаутаро Мартинес обаче напълно унищожи надеждите на Перу за класиране в 86-ата минута. С този дубъл 26-годишният нападател бележи четвъртия си гол в три мача в това издание на Копа Америка.

В другия мач от група А Чили също трябваше да спечели, за да преодолее Канада, съперника от вечерта, но в крайна сметка не се справи добре и мачът завърши с равенство 0:0.  С това равенство Канада си осигури второто място в групата и продължава на 1/4-финал, а Чили отпадна.

Канадският защитник Моис Бомбито имаше късмет да не получи червен картон в 5-ата минута, а най-накрая отборът на Чили се оказа този, който остана с играч по-малко в 27-ата минута, след втори жълт картон за Габриел Суасо.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички