Григор Димитров каза на Надал и на Джокович болезнена истина: Рафа го призна, а Ноле?


Григор Димитров каза на Надал и на Джокович болезнена истина: Рафа го призна, а Ноле?
Снимка: колаж: SportLive.bg; снимки: Getty Images

32830 0

Първата ракета на България Григор Димитров скоро ще започне участието си на турнира в Рим, който е част от сериите "Мастърс 1000". Гришо ще стартира от втория кръг, тъй като е осми поставен в основната схема във Вечния град.

Въпреки че има големи липси като Карлос Алкарас и Яник Синер, в действие ще видим двама от най-великите тенисисти в историята - Новак Джокович и Рафаел Надал. Първият от ролята на лидер в схемата, а вторият като доказала се икона, още повече на клей.

И докато месеците за 37-годишния испанец (през юни навършва 38) на корта официално са преброени и това е последният му сезон, то 36-годишният сърбин (през май навършва 37) сам е признавал, че има още доста тенис пред него, въпреки че в последно време много внимателно пробира на кои турнири да участва.

Още: "Правилният човек, но в грешния момент": Сетиха се за Григор Димитров и Мария Шарапова

Григор Димитров за Новак Джокович и за Рафаел Надал

В любопитно интервю на Григор Димитров току преди старта в Рим той в прав текст каза самата истина - че Надал и Джокович вече не са в своя пик и че има много други тенисисти, които са гладни за успехи и които могат да предложат интересни резултати.

"Двамата обичат много този турнир, но много играчи се справят добре в момента. Надал и Джокович все още са сред най-опсните играчи, но вече не са в своя пик. Има много тенисисти, които са гладни за успехи и можем да видим някои наистина интересни резултати" - призна българинът.

Гришо за битките с Рафа Надал

Още: ATP определи Джокович, Надал и Григор Димитров за фаворити в Рим

Григор Димитров и Рафаел Надал

Освен това Гришо бе върнат към 1/2-финалния сблъсък, който изигра с Рафаел Надал именно в Рим - преди вече 10 години. "Какво беше да играеш срещу него в силата му" - попита интервюиращият.

"Бих казал, че той със сигурност беше от най-трудните ми съперници, когато се намираше в пика си. Това важеше най-вече на червена настилка и определено не ми беше от полза, че изпълнявам бекхенд с една ръка. Винаги имах чувството, че отстъпвам физически срещу него, а освен това на клея усещах как съм с 2-3 стъпки зад него в играта. Рафа не може да се опише с думи и определено ще ни липсва. Пожелавам му всичко най-добро" - отговори Гришо. Преди старта в Рим пък Григор Димитров призна, че скоро е имал проблем, който му е пречил.

Не на шега: Григор Димитров може да спечели Уимбълдън - има шокиращо висок шанс

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички