Потвърдено: Коварна опасност за Григор Димитров - пред неочаквана угроза е да приключи рано-рано на тенис турнира в Мадрид


Потвърдено: Коварна опасност за Григор Димитров - пред неочаквана угроза е да приключи рано-рано на тенис турнира в Мадрид
Снимка: Getty Images

43404 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров започва от втори кръг участието си в надпреварата в Мадрид (Мастърс 1000). Разбира се, Гришо ще бъде фаворит в първия си мач, но може би не с чак толкова голяма разлика, каквато се очакваше. Причината за това е, че срещу него се изправя 18-годишен суперталант, който вече може да се похвали с някои успехи.

Якуб Меншик стигна трети кръг на US Open миналия сезон (след като потегли от квалификациите), през тази година влезе в зрелищна 5-сетова битка с Хуберт Хуркач на Australian Open, а малко след това записа впечатляващ успех над Андрей Рубльов и игра финал в Доха, след като в турнира сломи и Гаел Монфис, и Анди Мъри. Така специалисти и анализатори му дават нетолкова лоши шансове срещу 32-годишния българин.

Изненадващо коварно изпитание за Григор Димитров на старта на тенис турнира в Мадрид

Това е потвърдено и от платформата за онлайн спортни залози efbet, като коефициентът за това 18-годишният чех да запише една от най-паметните победи в своята кариера е 2,70. Все пак успех за Григор Димитров е по-очакван и ставката това да се случи е 1,46. 

Едва ли е изненада за някого, че двамата не са се изправяли един срещу друг до този момент и това ще бъде първи такъв случай. Якуб Меншик сам признава, че предпочита да играе на хард - любимата му настилка. Той записа първа победа на клей на ниво Мастърс именно преди два дни в Мадрид, когато сломи Яник Ханфман в първия кръг с 6:4, 7:6, за да стигне до дуела с Гришо.

Прави впечатление, че само един от последните 17 сета, в които е участвал Меншик (без значение дали губи, или печели частта), е завършвал с под 10 изиграни гейма в него. Повечето сблъсъци на тийнейджъра, който се намира на 74-то място в световната ранглиста, са оспорвани. Но пък интересното е и че в последните му шест мача има само един случай, в който загубилият печели сет - при другите успехите са на 0 (три победи и три загуби за Меншик).

Как ще приключи Григор Димитров срещу суперталанта Якуб Меншик?

Якуб Меншик срещу Григор Димитров

Коефициентът на efbet за това Григор Димитров да спечели поне един сет е 1,19, докато за това Якуб Меншик да го стори е 1,65. Съответно ставката за това българинът да спечели точно един сет и съответно да загуби с 1:2 е 5,40 - огледално чехът да спечели точно един сет и да загуби с 1:2 е 3,60. Мачът между тях е днес (27.04), като ще започне около 17-18:00 часа българско време (в зависимост от развитието на трите мача преди неговия на корта, както и от метеорологичните условия).

Коефициентите, предлагани от букмейкъра, могат да търпят промени.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички