Стадионът, на който ЦСКА губи финала за Купата от Сливен, получава осветление

Община Габрово е обявила обществена поръчка за съществено подобрение на стадион „Христо Ботев“ в едноименния град. Идеята е в следващите три месеца да бъде поставено осветление. 

Прогнозната стойност е за малко над 1,5 милиона лева. Крайният срок за кандидатстване е 6 ноември. То ще отговаря на стандартите на УЕФА за футболни стадиони от категория „D“, съобщава „gabrovonews“.

Идеята в Габрово

Проектът включва монтиране на стълбовна мрежа и прокарване на кабелно трасе за захранване на осветителни тела. За по-голяма сигурност осветлението ще бъде резервирано с дизел-генератор, който ще може да възстанови захранването в рамките на 1 минута при евентуално прекъсване.

Строително-монтажните дейности ще се изпълнят съгласно техническия проект и предвидения краен срок от 180 календарни дни. Новата система ще подобри осветеността на терена, като осигури съответствие с международните изисквания за провеждане на спортни събития. 

На въпросния стадион през 1990-а се играе финалът за Купата на България, спечелена от ФК „Сливен“ след победа с 2:0 над ПФК ЦСКА (София).

Вижте каква е съдбата на Илиан Илиев в националния отбор!

Илиан Илиев си тръгва от националния отбор след мача с Беларус на "Колежа"?

10 години след скандалната раздяла: БФС пак кани Любослав Пенев?

България удря дъното за световните квалификации и играе само срещу по-силни отбори?

Замисляли ли сте се, че просто толкова си можем?

Гласували общо: потребители

Горещи оферти