Да продадеш звездата си на ЦСКА? Ботев Пловдив обясни причината и защо точно сега

Спортният директор на Ботев Пловдив – Артур Платек, обясни пред клубната телевизия как се стигнало до трансфера на Джеймс Ето'о от "Колежа" в ЦСКА. 

Ръководителят даде да се разбере, че от клуба му взели най-правилното решение, предвид ситуацията. Договорът на полузащитника изтича след година, а африканецът искал да направи следващата стъпка в кариерата си. 

Оферти за Ето'о имало още преди евротурнирите, но заради тях той бил задържан. 

Коментарът от "Колежа" 

"Защо сега дойде трансфера на Ето‘о ли? В тази ситуация трябваше да взимаме решение. Ситуацията беше следната, имахме възможност да продадем този футболист преди да започнем подготовката за мачовете в Европа, но не беше най-доброто решение, искахме да имаме най-добрите футболисти и да постигнем най-добрите трансфери.

Не направихме този трансфер преди два месеца и половина, сега го направихме, защото е много опасно за клуба, взимаме решения кое е най-доброто решение от футболна страна, финансовата част, за развитието на отбор и играч. Сега получихме тази оферта и трябваше да вземем решение. Знаехме, че това е ЦСКА, пряк конкурент, но трябва да кажеш „Да“ или „Не“. Джеймс имаше една година до края на договора, той каза, че търси други възможности и търси по-голямо.

Трансферът на Ето‘о е в България, но стойностите са добри", категоричен е ръководителят. 

Още: Удар по ЦСКА: Амос Юга се контузи в Африка, Коялипу вкара нов гол

Феновете на ЦСКА във възторг от новината за Илиан Антонов (ВИДЕО)

Томаш с емоционално пожелание към българин, което впечатли феновете на ЦСКА (ВИДЕО)

ЦСКА с най-добрата новина към Александър Томаш след важните трансфери

Бивш треньор на ЦСКА каза кое е потресаващо в моментната ситуация, но вижда и светлина в тунела

Гласували общо: потребители

Горещи оферти