Шефът на ПФЛ скочи на БФС: Какво даде за Левски - ЦСКА, за да ги рекетира с глобите?!

Президентът на БПФЛ - Атанас Караиванов, избухна след тежките глоби, които Дисциплинарната комисия към БФС наложи на Левски и ЦСКА след съботното дерби.

БФС "рекетира" Левски и ЦСКА

Двата тима ще трябва да платят общо над 16 000 лева заради различни провинения на своите привърженици по време на двубоя. Според Караиванов обаче това е "рекет" от страна на БФС, който с нищо не е подпомогнал провеждането на мача.

"След безупречното поведение на феновете на дербито Левски – ЦСКА, наложената от Дисциплинарната комисия на БФС обща глоба от 16 900 лева на двата клуба си е чист рекет по измислени правила.

Още: В историята на УЕФА: Новият ас на ЦСКА блести ярко до световни имена

Колко пари е осигурил като възнаграждение за дербито на сини и червени БФС, за да си позволи да налага санкции с подобен размер? Мирното и почти образцово протичане на този двубой е заслуга на клубовете, органите на реда и организираните фенклубове. И вместо да получат поощрение и подкрепа за усилията, последва пореден финансов рекет!

Караиванов излезе с предложение към централата

Крайно време е глобите и съдийските такси да са съобразени с приходите, които БФС осигурява на клубовете. Отборите от Първа лига плащат за съдийски такси и глоби над 2 600 000 лева, добавете към тях комисионната на БФС от над 700 000 лева за тв права – над 3,3 милиона лева. Бъркането в джоба на отборите в турнира за Купата на България и Втора лига е само лек „бонус“…", написа Караиванов. А ето за какво бяха глобени Левски и ЦСКА. 

Любимец на Мъри и феновете: Мечтата ми е да се върна в Левски и да се пенсионирам там

Задават се сериозни промени във формата на Първа лига, вижте какви!

Гласували общо: потребители

Горещи оферти