ВИДЕО: Левски победи Ботев (Враца) в резултатен мач, Бала блесна с бижу

Левски победи Ботев (Враца) в контролна среща в паузата за националните отбори, играна на "Герена". "Сините" надвиха с 3:2 с голове на Евертон Бала, Мустафа Сангаре и Келиан ван дер Каап.

Ботев (Враца) на два пъти успя да доближи домакините на гол след попадения на Иван Василев (67') и Даниел Генов (73), но силите им не стигнаха за равенство.

Попадението на Бала за 1:0 беше зрелищно и красиво - от 25 метра, като то зарадва феновете по трибуните в съботната вечер. За съжаление на домакините, около 70-ата минута те загубиха Фабио Лима заради контузия, а отборът остана с 10 души на терена, тъй като Станислав Генчев бе използвал всичките си смени. 

РАЗВОЙ НА СРЕЩАТА

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Левски натисна в първите минути и още в 7-ата резултатът бе открит. За "сините" се разписа Евертон Бала, който комбинира много добре със своя съотборник - Мустафа Сангаре, преди да нанесе изключително техничен удар от дистанция и да преодолее Федерико Бариос.

Пет минути по-късно Фабио Лима бе близо до това да повтори изпълнението на сънародника си, като пробва мощен удар с левия крак от още по-далечна дистанция, но стреля високо над вратата.

В 20-ата минута Левски стигна до втори гол в проверката. Патрик-Габриел Галчев подаде на Мислович, който пусна за Мустафа Сангаре, таранът навлезе в наказателното поле и с плътен удар към десния долен ъгъл вкара за 2:0.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В 48' Джавад Ел Джемили пробва мерника си, стреляйки от зад дъгата, но прати топката покрай вратата. Малко след това шут на Фабио Лима попадна в ръцете на вратаря на врачани. В 58' изстрел на Ел Джемили по земя попадна в ръцете на стража Любомир Василев. 

В 63' Фадига впечатли феновете на "Герена" с поредица от финтове, направени в наказателното поле на противника. Все пак той не успя да стигне до изстрел към вратата. 

В 66' Ботев стигна до попадение - след изпълнение на корнер Иван Василев отбеляза с глава. Малко преди това Фабио Лима напусна терена заради контузия. 

В 71' Левски отново увеличи преднината си на 2 гола - след центриране от корнер на Бала, Фадига свали топката за Ван дер Каап, който я прати във вратата на гостите - 3:1. Две минути по-късно Даниел Генов върна Ботев в мача, след като получи в наказателното поле и с мощен удар се разписа в близкия ъгъл на Иван Андонов. 

В 66' Ботев стигна до попадение - след изпълнение на корнер Иван Василев отбеляза с глава. Малко преди това Фабио Лима напусна терена заради контузия. 

В 77' удар на Чавдар Ивайлов от границата на наказателното поле срещна гредата на "сините", а в 79' играч на Ботев бе пожален с жълт картон след нарушение в централния кръг. В 87' Алдаир изведе Ел Джемили сам срещу вратаря, който изби удара на испанеца. 

СЪСТАВИ

Левски: 44. Матей Маркович, 3. Майкон, 5. Келиан ван дер Каап, 6. Цунами, 7. Фабио Лима, 12. Мустафа Сангаре, 17. Евертон Бала, 22. Патрик-Габриел Галчев, 23. Патрик Мислович, 30. Клемент Икенна, 50. Кристиан Димитров

Ботев Враца: 34. Федерико Бариос, 25. Деян Лозев, 29. Мартин Бачев, 33. Стефан Цонков, 11. Мартин Ачков, 6. Давид Суарес, 8. Даниил Кондраков, 19. Браян Переа, 9. Даниел Генов, 21. Бубакар Траоре, 7. Иван Василев

ПРЕДИ МАЧА

Първенецът в родната Първа лига - Левски, ще опита да загрее подобаващо за двубоя, който му предстои на 15 септември, когато ще премери сили с ЦСКА 1948 в опит да се оттърси от серията лоши резултати, които записа в последните кръгове у нас.

От другата страна, стои Ботев Враца на Тодор Янчев, който не стартира отлично сезон 2024/25 в елита на България, записвайки 5 загуби и едва 2 победи в първите си 7 мача.

Интересното е, че Левски и Ботев Враца вече се срещнаха един срещу друг у нас във втория кръг на елита, когато Левски разби опонента си с 4:0 на "Герена".

Гласували общо: потребители

Горещи оферти