По календара на Гонзо: Остават между 296 и 661 дни до мощния национален отбор

Загубата на българския национален отбор по футбол с 0:5 от Северна Ирландия в Лига на нациите с право се превърна в причина за дъжд от подигравки над селекцията, БФС и президента Георги Иванов - Гонзо. 

Вечерта в Белфаст беше сред най-срамните в историята на международния футбол с участието на "лъвовете". Серията им от девет поредни срещи без загуба преди катастрофата накара мнозина да забравят за това, в което селекцията се беше превърнала под дългогодишното ръководство на Борислав Михайлов. 

Емблематичната закана

291 и 661 дни остават до 8-и август през 2025-а и 2026-а, считано от днес, 16 октомври 2024 г. Това бяха примерните дати, които Георги Иванов - Гонзо даде на цяла България. 

На 08.08.2023 г. президентът на БФС, тогава под формата на директор, се закани, че между 2и 3 години ще отнеме за обновен и силен национален отбор:

"Това няма да стане веднага, но след 2-3 години България ще има резултати. Сега сме 8-ми август, ще си говорим след 3 години България къде ще бъде. Гледам коментари след мача със Сърбия, че ние сме на 77-мо място. Да, но ще видим след 2 години къде ще сме, след 3. Ще поживеем, ще видим".

Дали това ще се случи - времето ще покаже. Цифрите обаче са категорични - България е на 81-о място към 19-и септември, а след 8 дни (24.10.2024) предстои обновяване на ранглистата на ФИФА. 

Вижте кошмарния час, за който БФС насрочи Добруджа - ЦСКА!

"Яжте, пийте, пътувайте - Гонзо черпи": Толкова ли нужна бе тази "екскурзийка"?

"Предстоят важни решения": Гонзо предупреди всички в българския футбол

Гонзо изтъкна управлението си: Вече на мач се ходи като на празник, едно семейство сме

Гонзо влуди: През ноември феновете скочили на националния отбор, не на БФС

Георги Иванов с нова закана: Ще изхвърля съдии от елита

Гласували общо: потребители

Горещи оферти