Джошуа - Дюбоа се оказа пълна лъжа - фарсът на арабите лъсна пред цял свят

Тежка категория на професионалния бокс понесе ново поражение, след като се оказа, че интересът към Джошуа - Дюбоа е далеч от този, който беше промотиран. 

Riyadh Season, който се премести в Лондон за галавечерта на Ей Джей и новия шампион на IBF, се оказа пълен провал. Въпреки че все още няма официална информация колко PPV пакета са продадени на Острова, то със сигурност продажбите са далеч по-малко от 1.5 милиона пакета, които бяха продадени за Усик - Фюри. 

Най-големият фарс обаче беше на "Уембли". Турки Алалших обяви преди мача, че това ще е най-посетеният боксов двубой в историята на бокса в Европа и нещо повече - най-посетеното събитие в историята на легендарния стадион. 

Още: След бруталния нокаут: Антъни Джошуа с много ниско класиране сред боксьорите

Истината за Джошуа - Дюбоа на "Уембли" 

Реалността обаче е в ярък контраст с данните, които промоутърът от Саудитска Арабия обяви. Оказва се не просто че не са достигнати желаните над 95 хиляди души на стадиона, ами и нещо повече - дори не са били заети всички седящи места на стадиона. 

85,466 души са посетили стадиона за мача, в който Дюбоа спука Джошуа от бой, което е с около 4,500 по-малко отколкото е капацитетът на стадиона за футболни мачове. Напомняме, че капацитетът се увеличава за боксови битки, концерти и други събития, за които могат да бъдат добавени места. 

Няколко футболни мача, няколко концерта и няколко ръгби двубоя са били по-посетени от битката, която на всичкото отгоре може да се окаже изненадата, заради която никога няма да можем да гледаме Антъни Джошуа - Тайсън Фюри. Ей Джей допусна 4-та загуба в професионалния бокс, като демонстрира сериозен регрес в развитието си, а дори според неговия мениджър Еди Хърн не му остават много мачове на най-високо равнище. 

Още: Не е Усик, нито Фюри: Еди Хърн обяви следващия съперник на нокаутирания Джошуа

След болезнената загуба: Антъни Джошуа обвини и собствения си екип за грешки

Боксово величие обезличи и съсипа Антъни Джошуа, призова го да спре, за да не бъде пребит отново

Тайсън Фюри е бесен: Изгуби 150 милиона долара заради Антъни Джошуа (ВИДЕО)

Въпреки че бе смазан от Даниел Дюбоа, Антъни Джошуа взима колосалната сума пари от боя

Гласували общо: потребители

Горещи оферти