Микел Артета с брутална закана преди дербито с Манчестър Сити

Мениджърът на Арсенал - Микел Артета, сподели, че отдавна планува какво трябва да се случи срещу Манчестър Сити в двубоя през уикеднда.

Именно двата отбора са основните фаворити за титлата през последните два сезона, но "топчиите" така и не успяват да се преборят. 

Сега бившият помощник на Гуардиола негодува от по-малкото почивка на възпитаниците му, спрямо тази на "небесносините", но целта е ясна - победа. 

Мнението на Артета

"Подготвяме се за тази среща още от предсезонната подготовка. Очевидно знаехме програмата и знаехме, че е изключително рядко да се играе при тези условия с три много тежки гостувания (б.ред. – изминалите визити на Тотнъм и Аталанта) в рамките на шест дни, но било каквото било.

Подготвихме се за това, както физически, така и психически и тактически. Уверяваме се, че всички са готови за това, защото ще имаме нужда от тях, особено с контузиите, които имахме от международната пауза.

Искахме и ние да сме като тях, не го получихме, така че трябва да се адаптираме и да се възползваме максимално от времето, което имаме днес и утре, както и сутринта на мача, за да се подготвим по най-добрия начин, за да отидем там и да спечелим мача“, завърши Артета с негодувание, че отборът му е получил ден по-малко за почивка. 

Още: След 12 гола в 84 срещи: Тен Хаг даде Антони за пример в Манчестър Юнайтед

Рахийм Стърлинг с интересен рекорд, в който следа е оставил Лудогорец

Феновете на Ливърпул не вярват: Алисон направи голяма промяна с външния си вид (СНИМКА)

Ливърпул не може да се разбере със звезда, а от това се възползва Реал Мадрид?

Расмус Хойлунд и Мейсън Маунт се завръщат в игра за Манчестър Юнайтед

Гласували общо: потребители

Горещи оферти