"Абсурдната" Първа лига е в историята: Новият формат на родния елит е ФАКТ!


"Абсурдната" Първа лига е в историята: Новият формат на родния елит е ФАКТ!
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

4038 0

Днес (11 юни) се събра Изпълкома на новото ръководство на БФС, което взе някои ключови решения за бъдещето на българския футбол и в частност това на Първа лига. Освен промяната на формата в родния елит, ще има такава и в турнира за Суперкупата.

Всичко това бе потвърдено от БФС

"Форматът на първенството беше обсъден с клубовете и доста от нещата, които са като промени, те го приеха. Редовният сезон си остава 30 мача, после се оформят първа и втора четворка и осмица от 9 до 16 място", започна Неделчо Михайлов.

Още: От БФС потвърдиха: Една от най-модерните футболни технологии ще дебютира в Първа лига

"Първата част определят шампиона и евроучастниците, петият играе бараж, а от 9 до 16 място излъчват отборите, които изпадат – 15-ия и 16-ия. 13-ит и 14-ият играят с третия и четвъртия от Втора лига, която е вече от 20 отбора, като към влезлите по спортен път се прибавят вторите отбори на Ботев Пловдив и ЦСКА".

 

"При среща с клубовете се промени и форматът на първенствата U15 и U16, там играят един полусезон и после се разделят на две групи, които определят шампиона и изпадащите".

"Следващата година, ако шампионът е и носител на Купата, в настоящия формат шампионът играеше мач за Суперкупата с финалиста, сега ще игра е втория в класирането за Суперкупата. В тази ситуация се явяват единият да играе в Шампионска лига и Лига Европа, за които започват едновременно подготовка".

"Календарът на първенството е съобразен с календарите на ФИФА и УЕФА. Началото на първенството е уикенда на 19/20 юли, есенният дял завършва на 13/14 декември. Пролетният полусезон започва на 7/10 февруари и завършва на 23/26 май. Баражите са на 29 и 31 май. Приети са и трансферните прозорци – от 26 юни до 2 септември 2024 и от 13 януари до 24 февруари", добави още той.

Още: Интерес към закупуването на Рикардиньо от Левски се появи и от Полша

Генчев, Дерменджиев и Илиев - сред треньорите в топ 4 има побеждавал всеки тим в Първа лига

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички