Ботев Враца мина през огън, но остава в Първа лига! (ВИДЕО)


Ботев Враца мина през огън, но остава в Първа лига! (ВИДЕО)
Снимка: Колаж: SportLive.bg

4104 0

В истински трилър, Ботев Враца успя да отстрани Марек Дупница след 5:3 след изпълнение на дузпи (1:1 след продълженията) и запази мястото си в Първа лига и през следващия сезон.

Възпитаниците на Христо Янев доминираха през почти целия мач, но феноменалните изяви на вратаря на гостите, Константин Костадинов, буквално ги отчаяха и докараха двубоя до дузпи. Нещо повече - Ботев трябваше да спечели още през редовното време, но в 83-та минута една нелепа грешка на Браян Мендоса позволи на Александър Близнаков да изравни.

Можете да проследите какво се случи в детайли ПО-ДОЛУ: 

Мартин Смоленски

Стартови състави

Ботев Враца: Костов, Мендоса, Переа, Генов, Барбоса, Сербер, Христов, Смоленски, Ачков, Меси, Георгиев

Марек Дупница: Костадинов, Башлиев, Йорданов, Кавдански, Каймакански, Илиев, Джаджаров, Иванов, Любомиров, Ганчев, Близнаков

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ:

** Непосредствено преди началото на мача Марек бе награден с бронзови медали и купа за класирането си на трето място във Втора лига през изминалия сезон.

10' - Спокойно начало на срещата. Ботев Враца е по-активният отбор, но залогът е твърде голям и напрежението си личи. Марек дебне предимно на контраатака.

12' - Джаджаров от дупничани отправи първия точен удар в срещата, но дори да имаше гол, той най-вероятно щеше да бъде отменен, защото Ники Ганчев като че ли извърши фал в атака, малко преди това.

14' - Даниел Генов намери добре Спас Георгиев, той напредна и с десния крак нанесе тежък изстрел, който премина много близо до страничната греда на Костадинов.

17' - Първо чисто положение в мача! Браян Переа отлично открадна топката и излезе сам срещу Костадинов, но вратарят успя да избие в корнер.

27' - Генов пусна топката успоредно на голлинията на Марек, но там нямаше играч, който да засече и дупничани успяха да изчистят.

29 - 31' - Критични ситуации пред вратата на Марек! Мартин Смоленски центрира два пъти от корнер - първо Костадинов спаси, след удар с глава на Меси, а при втория ъглов удар Генов нацели напречната игра, пак след изстрел с глава. При последвалата атака след това Переа изведе отлично Мендоса леко вдясно, но ниският му шут нацели страничната греда.

42' - Труден удар от ждроп от малък ъгъл на Спас Георгиев - топката лети над вратата.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ:

50' - 1:0 за Ботев Враца! Центриране на Мендоса отдясно, топката бе избита от защитник на Марек, но Мартин Смоленски овладя и се разписа с прекрасно воле от 20-на метра!

60' - Александър Близнаков центрира от корнер и топката, волно или неволно, директно се отби от страничната греда! Можеше да се получи куриозен гол!

82' - Темпото определено спадна. Ботев се поприбра, а Марек не може да осъществи дори минимален натиск. Изглежда, че врачани ще запазят мястото си в Първа лига и през следващия сезон!

83' - Гол за Марек - 1:1! Точно, когато не се виждаше как дупничани ще застрашат вратата на Ботев, се случи немислимото. Мендоса сбърка във фазата на изнасяне, топката попадна в Близнаков, който по ювелирен начин прехвърли излезлия напред Красимир Костов и възстанови равенството. Вървим към продължения!

88' - Топовен шут на Смоленски профуча покрай вратата.

90' - Марко Мажуга можеше да открадне топката, след грешка на Александър Башлиев, но Константин Костадинов успя да изчисти в корнер.

90+4'- Переа отклони с глава към Генов, но ударът му бе спасен от стража на Марек. Огромен шанс за Ботев, но домакините не успяха да се възползват!

90+6' - Мажуга отправи нисък изстрел, но Костадинов за пореден път спаси. Безспорният Играч на мача до този момент!

КРАЙ НА РЕДОВНОТО ВРЕМЕ!

ПЪРВО ПРОДЪЛЖЕНИЕ:

97' - Влезлият като резерва за Марек, Любомир Костов, напредна добре, стреля от малък ъгъл, топката рикошира в играч на Ботев, описа коварна траектория и мина близо до страничната греда. Нищо не последва от корнера след това.

98 - 99' - Три последователни шанса за гостите, които определено са в подем. Удар на техен играч бе блокиран от бранител на Ботев, после изстрелът на Каймакански бе спасен от Костов. След минута Ганчев стреля от трудна позиция, но топката премина покрай вратата.

ВТОРО ПРОДЪЛЖЕНИЕ:

110' - Червен картон за Марек! Веселин Любомиров направи задължителен професионален фал срещу Даниел Генов и справедливо бе изгонен за втори жълт! Предстоят дълги 10 заключителни минути за дупничани!

117 - 118' - Поредни феноменални намеси на Костадинов! Първо той спаси тежък шут на Траоре, после се намеси добре при удар с глава на Переа, а след центрирането от корнер отрази блестящо и изстрела на Мажуга! Уникален вратар на Марек днес!

КРАЙ НА ПРОДЪЛЖЕНИЯТА! ПРЕДСТОЯТ НИ ДУЗПИ!

ДУЗПИ:

1:0 - Переа бележи!

Близнаков пропусна за Марек, резултатът остава непроменен!

2:0 за Ботев - Н'Диайе вкара!

2:1 - Ганчев вкара за Марек!

3:1 - Хладнокръвен Даниел Генов!

3:1 - Втори пропуск за Марек! Боян Стойнев не уцели вратата!

3:1 - Стефан Велев пропусна да донесе победата на Ботев - Костадинов спаси!

3:2 - Каймакански вкара за Марек!

4:2 - Мартин Смоленски отбеляза - Ботев Враца остава в Първа лига!


Преди мача

За последно Марек прие Ботев в двубой от Втора лига през пролетта на 2014 година и се наложи с 2:1. Тогава дупничани завършиха на първо място и за последно се класираха за Първа лига. 

През настоящия век Марек не е побеждавал при визита на врачани - последната среща завърша 1:1, а преди това 1:2 и 1:4. От началото на годината дупнични имат три победи, три ремита и две загуби като гости. 

Възпитаниците на Христо Янев пък натрупаха четири победи в последните си пет домакинство, включително в последния кръг с 1:0 над спасилия се отдавна Берое. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички