Локило от ЦСКА учи английски от Роналдо, играе с Бентеке и Заха, дебютира с горчиво 0:8


Локило от ЦСКА учи английски от Роналдо, играе с Бентеке и Заха, дебютира с горчиво 0:8
Снимка: скрийншот

22460 0

Сезонът в Първа лига вече започва да напредва, затова е време да Ви разкажем повече за новите надежди на големите родни клубове. Един от тях е крилото Джейсън Локило, който подсили ЦСКА

Началото във футбола за Локило

Локило е роден на 21 септември 1998 г. в Брюксел, но има двойно гражданство. Той има и конгоански паспорт. Започва с футбола на 5-годишна възраст. През октомври 2015 г. дебютира за африканската страна в тима до 17 години, но, за съжаление, при ужасен резултат - 0:8 срещу Англия на "Сейнт Джордж Парк".

Джейсън е юноша на Андерлехт, но когато е на 16, отказва да подпише професионален договор с клуба, както е договорено 4 г. по-рано срещу плащането на 75 000 евро. Това се случва през 2014 г. Белгийският гранд иска да съди бащата на играча за 450 000 евро, тъй като той уговаря сина си да откаже контракт. В крайна сметка двете страни се срещат и изглеждат донякъде въпроса, за да не се стига до съд.

Крилото е бил следен от Ливърпул, Сити и Арсенал

Запленява най-големите с таланта си

През следващата година крилото кара проби в английския Кристъл Палас, като по това време интерес към него има още от страна на Арсенал, Ливърпул, Манчестър Сити и Астън Вила, но от "Кристалния дворец" успяват да го привлекат.

Дебютът му за англичаните е срещу френския Метц в предсезонен приятелски мач. Тогава треньорът Франк де Бур изненадва феновете, пускайки Локило титуляр. Останалият състав е от силни и опитни играчи. Белгиецът, 19-годишен, стартира в атака заедно с Кристиан Бентеке и Вилфрид Заха. Мачът завършва 1:1.

Хареса ли ви тази новина? Не пропускайте важните новини за деня в българския футбол – последвайте специалния ни канал във Viber ТУК!

За съжаление, нещата на крилото в клуба не се получават и той записва само 1 мач за тях - във втори кръг на Карабао Къп срещу Ипсуич Таун, през август 2017 г. В него Локило играе 90 минути и нацелва гредата, а тимът му побеждава с 2:1.

Одобрен след 17 минути и... автогол

Следват периоди под наем в Лориен и Донкастър Роувърс. В английския тим записва само 1 мач - победата с 3:1 над Уикъмб Уондърърс. Тогава играе само 17 минути и има нещастието да си отбележи автогол, но треньорът Дарън Мур го одобрява и го привлича за постоянно. В Донкастър той прекарва 18 месеца, но се разделя с клуба и отива да играе в Полша. Медиите пишат, че е искал много пари за да остане при Роувърс, което той отрича категорично.

През 2022 г. белгиецът преминава в Спарта Ротердам, където изиграва 7 мача, а година по-късно е даден под наем на турския Истанбулспор. Точно в тима от турската столица Джейсън показва най-доброто от себе си като професионалист, отбелязвайки 4 гола и 3 асистенции в 16 срещи.

Какъв играч е и силните му страни

За себе си Локило казва, че е дясно крило, но може да играе навсякъде в атаката. "Обичам да подавам топката и да правя асистенции. Аз съм левичар, така че ми харесва да навлизам навътре, за да създавам шансове за гол", посочва той. За свои силни страни играчът на ЦСКА смята техниката му с топката, интелигентността на играта и играта с ляв крак. Смята, че представянето с десния крак му е слабостта, над която трябва да работи.

Учи английски от... Роналдо

Любопитен момент за него е начинът, по който е научил английски. Той твърди, че не е ходил на уроци. "Гледах интервюта с Кристиано Роналдо, голям фен съм му. Възхищавам му се, той е шампион. Надявам се да поработя върху английския си", признава преди време Локило. А ето най-доброто от новия нападател в ЦСКА - Коялипу. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Локило от ЦСКА учи английски от Роналдо, играе с Бентеке и Заха, дебютира с горчиво 0:8

Сезонът в Първа лига вече започва да напредва, затова е време да Ви разкажем повече за новите надежди на големите...

Реклама
Най-четени новини

виж всички