Ботев Враца завърза битката на дъното, мечтае за оцеляване след ценна победа над Хебър (ВИДЕО)


Ботев Враца завърза битката на дъното, мечтае за оцеляване след ценна победа над Хебър (ВИДЕО)
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

1348 0

Ботев Враца побери Хебър с 1:0 във важен мач в битката за оцеляване на двата тима в Първа лига. Единственото попадение отбеляза Мажуга в 33'.

След този двубой врачани са 15-и с 28 точки - на 2 зад Хебър и Пирин.  Отборът на Любослав Пенев все още е на позиция за бараж - 14-та. В следащия кръг пазарджишкия тим гостува на Берое, а Враца гостува на Локомотив София, който също е в опасната зона и по-рано днес не победи изпадналия Етър.

Домакините бяха по-активни през първото полувреме и се хвърлиха в атака.  В 27' Марко Мажуга стреля покрай вратата на Дебърлиев, а в 33' натискът на врачани даде резултат. Клери Сербер овалдя топката, а след това по земя пусна към Марко Мажуга успоредно на голлинията. Той без проблем се разписа във вратата на Дебърлиев.

И през второто полувреме ситуацията на терена остана същата. Дебърлиев имаше няколко страхотни намеси, като отрази удари на Мажуга и Брая Переа.

В 53-ата минута Дебърлиев направи добро спасяване с една ръка при изстрел на Мажуга. Две минути след това отново вратарят на Хебър се намеси решаващо, като този път отрази изстрел на Браян Переа.

Пет минути преди края на двубоя врачани останаха с човек по-малко, след като Клери Сербер получи втори жълт картон.

Хареса ли ви тази новина? Не пропускайте важните новини за деня в българския футбол – последвайте специалния ни канал във Viber ТУК!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички