Черно море ще потапя Славия, за да стигне шестицата


Черно море ще потапя Славия, за да стигне шестицата
Снимка: Иван Йочев

1277 2

Черно море започва битката за първата шестица. "Моряците" имат мераци за горната част на таблицата, тъй като все още имат шанс за класиране. Домакините знаят, че днес срещу Славия нямат право на грешка и ще се борят за взимането на трите точки.

"Вземем ли 9 точки от следващите три срещи и ако мачовете на нашите конкуренти се играят с феърплей, ще влезем в Топ 6", убедени са на "Тича".

През този сезон варненци играят успешно срещу "Белите". Те ги победиха с 3:1 за първенството в София, а след това ги елиминираха за купата след 2:0 във Варна и 2:2 на "Овча купел". Днес Никола Спасов ще заложи на стандартен състав, след като болките на Кирил Котев отшумяха и той тренира пълноценно в последните две тренировки. В групата за първи път ще попаднат новите попълнения Мамату Кулибали и Себастиян Ернандес, като се очаква поне единият от тях да се появи на терена след почивката.

Черно море ще заложи на познатото 3-3-3-1. Пред сръбския вратар Александър Чанович в защита ще излязат Стефан Станчев, Кирил Котев и Михаил Венков. В средата на терена ще са Марчин Буркхард, Марк Клок и Тодор Паланков, отдясно ще атакува Матиас Курьор, отляво - Сиимеон Райков, а Петър Златинов ще е зад изнесения в атака Вилиян Бижев.

Колегата му Иван Колев няма да прави големи промени и ще излезе със същия състав, на който заложи в последната контрола с "Ботев". На вратата ще е Георги Петков, а карето пред него ще оформят Панов, Касай, Ангел Грънчов и Пиргов. В средата на терена ще си партнират Семерджиев, Славчо Шоколаров и Костадин Дяков. В предни позиции пък местата постоянно си сменят Карлос Фонсека, Жереми Манзоро и Радослав Василев.

Мачът на стадион "Тича" във Варна е от 14,30 часа.

Не изпускай важна новина в света на българския футбол – последвай ни във Viber за най-актуалната информация, последни резултати и топ анализи!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Как майка му се превърна в идола на Кристиан Макун от Левски

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички