Херо разказва: БГ клуб му отказал подобрение за 1000 лева - а обяснението било скандално


Херо разказва: БГ клуб му отказал подобрение за 1000 лева - а обяснението било скандално
Снимка: Ivan Ivanov / LAP.bg

4131 0

Един от емблематичните български треньори Димитър Димитров - Херо, коментира случващото се в Спартак Варна. Според него Павлин Николов не чудесен човек, но около него има такива, които много пречат и му влияят много зле.

Освен това разказа истории от периода си начело на варненци. Едната е свързата с това как му е отказано значително подобрение, а посочената причина била повече от абсурдна.

Херо с притеснителни думи за Спартак Варна

"Ще разкажа за два случая, за да разберете с какви хора съм работил: След мача с Локомотив София, който загубихме, а трябваше с разлика да спечелим този мач, поисках да се вземе един апарат, защото нашите GPS системи са много стари. Той беше максимум до хиляда лева. Исках да гледам състоянието на футболистите. Хора обаче са казали, дори и на президента, че няма смисъл от такъв апарат, защото по очите ги познавали дали са изморени или не са. Другият момент - защо съм тренирал в 11:00 часа?

Да им обяснявам, че тогава е най-високото ниво на лактата и т.н., няма смисъл да изпадам в такива дребнотемия. Тези хора се опитваха да пречат с най-дребните неща. Аз съм се борил да го оставя този отбор до последния ден. Знаете няколко отбори как се спасиха с уникални мачове на чужд терен. Взимаха мачове мачове с подмолни действия и на политическа основа. Ако се играеше честно и феърплей, ние щяхме да останем. Обаждал съм се на треньори да играят честно, но в България е ясно и нещата бяха предрешени предварително. Аз щях да си тръгна, дори отборът да беше останал в елита. Бях разочарован и знаех какво се работи зад гърба ми. Бях решил да си замина, не заради президента Павлин Николов, а заради хората около него. Той все още им вярва. Това е истината за Спартак Варна. Не се притеснявам да го казвам, аз не се притеснявам от нищо. Всичко в България опира до някакви взаимни интереси.

Аз питам защо бях заблуждаван? Няколко разговора съм имал с президента и съм му казал, че тези хора работят срещу нас. Той отговаряше, че ме заблуждават и не са точно така нещата. Времето го показа, че са точно така. Аз бях сигурен. Хората се настройваха, излизаха неверни неща за заплати на футболисти, на треньорите, на щаба. Тези неверни неща настройваха хората срещу нас. Това е една капка. Аз мога да кажа още хиляди неща" - разказва той пред "гонг". А наскоро Херо направи много смела прогноза за Левски и борбата за титлата срещу Лудогорец.

Не изпускай важна новина в света на българския футбол – последвай ни във Viber за най-актуалната информация, последни резултати и топ анализи!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Локило от ЦСКА учи английски от Роналдо, играе с Бентеке и Заха, дебютира с горчиво 0:8

Сезонът в Първа лига вече започва да напредва, затова е време да Ви разкажем повече за новите надежди на големите...

Реклама
Най-четени новини

виж всички