Как Гриша Ганчев "плати" за централен защитник в Литекс с пълна кола със сокове


Как Гриша Ганчев "плати" за централен защитник в Литекс с пълна кола със сокове
Снимка: Оф. сайт на Литекс

6939 0

Бившият футболист на Литекс Валериу "Виви" Рачица разказа любопитна история, свързана с Гриша Ганчев и идването на румънеца в Ловеч. Историята бе допълнена от бившия наставник на "оранжевите" Михай Стойчица, който по молба на сегашния бос на ЦСКА привлича защитника в Ловеч.

Рачица игра за Литекс в периода 2000-2002 година, като записа 42 мача и 3 гола и спечели Купата на България. Стойкица бе треньор на ловчанлии през сезон 2000-2001.

Бивш играч на Литекс с интересна история за Гриша Ганчев

"Една зима Михай Стойкица ми се обади и каза: "Виви, шефът на Литекс иска централен защитник и аз те предложих. Той иска да те види". Не бяха ми платили от Анкарагюджю. Бях на 30 години, иска ли да ме види? Играл съм за националния отбор, в Шампионска лига. Казах на Стойкица: "Ще ти дам две снимки, покажи му мача с Астън Вила", разказа Рачица пред "Фанатик".

Двамата се качват на автомобил и тръгват за България, а футболистът е само по бутони и кори, разбира се, и някакви дрехи върху себе си. На следващия ден треньорът, който води националния отбор на Панама, лети за централноамериканската държава.

"Собственикът на Литекс ме помоли да му намеря централен защитник. Показах му един и казах, че не му знам положението. Качихме се в колата, червена мазда, и тръгнахме около 8:00 часа сутринта. В България пристигнахме в 10:45 ч. Литекс имаше приятелски мач, Виви се преоблече на трибуните", разказва Стойкица.

"С Ганчев бяхме на трибуните. Те бяха пълни с хора и след четвърт час Ганчев започна да говори на български с треньора. Разбрах го. Той ми каза да оставя Виви Рачица там. "Как да го оставя, той дойде по чехли", казах аз и му обясних, че трябва да отида до Букурещ, че ще летя до Панама. На полувремето ни казаха да им дадем ключовете от колата си", продължи румънският треньор.

"Литекс произвеждаше доматени сокове, портокалови сокове. Напълниха ми колата със сокове, нямаше къде да седна. Познаха ме на българската митница. Гледаха ме, мислеха, че се занимавам с трафик. "Вземете половината от задната седалка, защото ще мина през още един митнически контрол", разказва още бившият треньор на Литекс. По-рано Тиаго Родригес разказа история за Ганчев, летище и пистолет.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички