Кокала: ЦСКА пак ще си ходи пеш, бия ги където ги хвана


Кокала: ЦСКА пак ще си ходи пеш, бия ги където ги хвана

1893 0

Двама бивши левскари здраво надъхват Хасково преди битката срещу ЦСКА в 15-ия кръг на "А" група.

"ЦСКА пак ще си ходи на връщане пеша", смее се пред "България Днес" треньорът на домакините Емил Велев. Като футболист Кокала е част от поколението на Левски, което печели много паметни мачове срещу "армейците". Изказването на Велев препраща към един предишен мач между Хасково и ЦСКА за първенството, когато публиката чупи рейса на гостите, недоволна от съдийските аванти на 23 септември 1978 г. След това играчите на столичния тим се прибират с друг автобус.

"Имаме сили да победим, въпреки че излизаме срещу водача в класирането", категоричен е лидерът на Хасково Емил Ангелов-Бабангида. В най-силните си години като футболист той носеше фланелката на Левски.

"Побеждавал съм много пъти ЦСКА с екипа на "сините", но досега не съм имаш шансада вкарам на този съперник, каза Ангелов. - Надявам се това да стане още в неделя. Имаме респект към съперника, но не и страх. Наясно съм, че всички говорят за премии от страна на Лудогорец за отборите, които спечелят точки срещу ЦСКА. Аз не знам такова нещо. Има обещан бонус от нашето ръководство. Опитвам се да давам кураж на по-младите футболисти, разказвам им за моите успехи срещу "червените". Треньорът Емил Велев също ги е побеждавал и като футболист, и като треньор. Той умее да вдига духа на играчите".

"А, ама срещу ЦСКА ли ще играя в неделя, весело отвръща Кокала, запитан за наближаващия мач. - Казвал съм, че тях ги бия където ги хвана. Чета коментари, че играели на приливи и отливи и сега им е именно отливът. Не съм съгласен. ЦСКА винаги е бил, е и ще бъде силен отбор и най-голям дразнител за мен. Посрещаме ги пред нашата си публика, спокойни сме. Те да му мислят, в нашия отбор има футболисти, които са играли и побеждавали "червените" много пъти", завърши Велев.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Неутрални" президенте Гонзо, защо за "червени" е едно, а за "сини" - друго... ПРИМЕРНО?

При положение, че ЦСКА и Левски са най-големите български клубове, най-успешните и с най-богатата история,...

Реклама
Най-четени новини

виж всички