Кошмарни грешки в защита провалиха Монтана срещу Литекс


Кошмарни грешки в защита провалиха Монтана срещу Литекс

874 0

Кошмарни грешки в защитата на Монтана позволиха на Литекс да спечели с 2:0 гостуването си на "Огоста" от 12-ия кръг на "А" група. Успехът на "оранжевите" сложи край на серията от два мача без победа - равенство и загуба.  

В 8-ата минута Кристиан Малинов подаде към Антон Недялков, който продължи към Данило Асприля. Колумбиецът беше оставен непокрит в наказателното поле на Монтана и отправи диагонален удар, но неточно. В 28-та минута Арсенио центрира от корнер в наказателното поле на Монтана, Елтон свали към Рафаел Перес, който стреля с глава, но право в ръцете на Христо Иванов.

Литекс поведе в 39-та минута. След груба грешка на Асен Георгиев и Иван Михов топката попадна в Данило Асприля, който излезе сам срещу Христо Иванов, преодоля го и вкара в опразнената врата.

Монтана пропусна единственото си чисто положение в мача в 79-та минута. Георги Ангелов пусна отличен извеждащ пас към Атанас Илиев. Нападателят на Монтана стреля опасно, но Винисиус спаси.  

Литекс вкара втори гол в 83-та минута, когато Арсенио пусна отличен извеждащ пас към Бьорн Йонсен, който беше изпуснат от бранителите на домакините и влезе в наказателното поле, след което и с плътен удар вкара топката под напречната греда на вратата на Христо Иванов.

Благодарение на успеха "оранжевите" излязоха на първо място в класирането с 22 точки, докато Монтана остана на осма позиция с 12 точки. Все пак Литекс има мач повече от Левски и Лудогорец, които излизат един срещу друг по-късно днес на "Герена".

Хареса ли ви тази новина? Не пропускайте важните новини за деня в българския футбол – последвайте специалния ни канал във Viber ТУК!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Как майка му се превърна в идола на Кристиан Макун от Левски

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички