Литекс се намърда в топ 3


Литекс се намърда в топ 3

1156 0

Литекс е новият член на топ 3, след като „оранжевите” удариха с 2:0 Славия като домакин и с актив от 29 точки изскочиха на 3-о място в класирането, изравнявайки се по показатели с Локомотив (София).

От самото начало „оранжевите” взеха контрол върху топката, но първото сериозно положение беше пред вратата на Винисиус. Фераресо напредна в 11’ покрай Попов, влезе в наказателното поле и пусна за Радослав Василев, който остана сам срещу вратата. Нападателят обаче не успя да уцели 7-метровата рамка и направи един от най-сериозни пропуски от началото на сезона.

Червената лампичка за домакините светна, като те започнаха да натискат все по-масирано, а в 26’ Джордан едва не отбеляза, но Петков се отчете с брилянтен рефлекс при удар с глава. Последва грешка на играчите на „белите” в изнасянето и Асрпиля стреля с топовен изстрел от 27 метра и препарира Петков – 1:0 след фамозен гол на крилото.

Литекс можеше да поведе с 2:0 в следващите минути, но удар на Страхил Попов от 18 метра прати топката в аут, а Джордан се отчете с нов пропуск, след като колумбиецът от няколко метра не успя да намери добре топката и я прати над вратата.

В 42’ пък Славия едва не изравни, след като Василев комбинира с Манзоро, който с технично чукване между краката на Менди излезе сам срещу Винисиус, но не успя да го преодолее – 1:0 след отличен футбол на Градския стадион в Ловеч.

В началото на второто полувреме гостите се откриха в опит да изравнят и платиха скъпо за това. В 54’ Ваюши пусна страхотен пас за Джордан, който проби добре отляво и пусна за Руменов, който на метър от вратата безпроблемно реализира за 2:0.

Не изпускай важна новина в света на българския футбол – последвай ни във Viber за най-актуалната информация, последни резултати и топ анализи!

След попадението темпото в мача спадна, като Джордан, Руменов и Асприля пропуснаха да направят резултата класически, докато Славия можеше да се отчете поне с почетен гол, но Савич пропусна.  

Славия остава на 10-о място със 17 точки и с илюзорни шансове за топ 6.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Зюмюр Бютучи от ЦСКА разгневява Ралф Рангник, баща си и... себе си с решение да напусне РБ Залцбург

Eдно от летните попълнения на ЦСКА - Зюмюр Бютичи, има нещо, за което съжалява в кариерата си дотук. И то е, че...

Реклама
Най-четени новини

виж всички