Литекс уреди свой талант в Щутгарт


Литекс уреди свой талант в Щутгарт

2176 0

Литекс ще осъществи поредния си трансфер зад граница, твърди "7 дни спорт". Продуктът на академията на "оранжевите" Кристиян Малинов ще премине в Бундеслигата през зимната пауза, след като вече е уреден за Щутгарт.

20-годишният халф играе за първи сезон с оранжевия екип, но бързо се превърна в основен футболист в състава на Красимир Балъков. Нисичкият техничар веднага се наложи в халфовата линия и е играл във всички мачове от началото на сезона.

Според изданието огромен принос за трансфера на Малинов има треньорът на Литекс Красимир Балъков. Легендата на българския футбол прекара 8 години в Щутгарт, а беше и асистент на Феликс Магат преди години. Бала е използвал отличните си контакти с швабите, за да прати още един футболист на Литекс зад граница. Както е известно, с препоръките на Балъков във Фулъм премина Николай Бодуров, а Симеон Славчев подписа със Спортинг Лисабон.

Очаква се Кристиян Малинов да премине на "Мерцедес-Бенц Арена" през януари. Трансферната сума обаче се пази в тайна. Тя няма да е много висока, но Литекс ще запази много сериозен процент при следваща продажба.

Малинов има 11 мача от началото на сезона в "А" група, като само един път влезе като резерва. 170-сантиметровият халф вкара 1 гол и даде 2 асистенции. Той има още един мач за купата и 1 в Лига Европа.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички