Литекс в атака от първата минута


Литекс в атака от първата минута

836 0

Тази вечер Литекс се изправя срещу Монтана в опит да хване последния си шанс да спаси сезон 2015/16. След като мечтите на „оранжевите“ за титла се изпариха през декември с изваждането на клуба от „А“ група, сега остава единствената надежда да бъде достигнат финал за Купата на България, който впоследствие да бъде спечелен.

Четата на Любослав Пенев обаче е притисната в ъгъла и има да заличава два гола пасив. В Ловеч трябва да се радват, защото цифровото изражение на "Огоста" можеше и да бъде далеч по-лошо за тях. Алтернативите пред „оранжевите“ днес не са много. Те имат два пътя - или да атакуват от първата минута, или да се върнат в батака, наречен „Б“ група, където да ритат колкото да отбият номера, чакайки развитие около връщането си в елита, пише "Тема спорт".

Отпадане в тази фаза на турнира може да се приеме за успех за клуб като Монтана, но не и за такъв с претенциите на Литекс. А като прибавим факта, че отстраняването ще дойде и от последния в „А“ група, то горчилката става още по-голяма.На пейката на домакините обаче седи треньор от друго тесто, особняк, който знае как се играе в големи мачове - Любослав Пенев.

"Излизаме за всичко или нищо", това са били едни от последните думи на Пенев в съблекалнята. Това красноречиво показва амбицията на треньора. Но остава и футболистите му да повярват, че вратите към финала все още са леко открехнати и шансовете за класиране са живи до последната минута.

Задачата няма да е никак лесна, тъй като пред Любо Пенев има и кадрови проблеми за решаване. Контузени са трима от чуждестранните играчи - вратарят Винисиус и атакуващите халфове Кулма и Диого Виана. Последният получи травма преди двубоя със Созопол в последния кръг в „Б“ група. За мача на "Огоста" Виана бе наказан.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Неутрални" президенте Гонзо, защо за "червени" е едно, а за "сини" - друго... ПРИМЕРНО?

При положение, че ЦСКА и Левски са най-големите български клубове, най-успешните и с най-богатата история,...

Реклама
Най-четени новини

виж всички