Локомотив София не успя да победи Ботев Враца и ще трепери до последно! (ВИДЕО)


Локомотив София не успя да победи Ботев Враца и ще трепери до последно! (ВИДЕО)
Снимка: Lap.bg

992 0

Локомотив София и Ботев Враца не успяха да се победят и завършиха 1:1 във втория мач от третия кръг на Групата на изпадащите в Първа лига. Точката оставя "железничарите" далеч от местата за директно изпадане, но не и от позицията, която предвижда бараж с отбор от Втора лига. В момента Локо има актив от 33 точки, а Пирин и Хебър са със съответно 31 и 30, но пазарджиклии са и с мач по-малко. Те приемат Берое тази вечер, който вече и на теория си осигури оставането, а имат домакински двубой с вече изпадналия Етър, който е много вероятно да вземат.

В последния кръг пък се очертава кърваво дерби в София - Локомотив приема Пирин. Що се отнася до Ботев Враца, отборът е с 29 точки, но също има мачове с Берое и Етър и при благоприятно развитие, дори може да се спаси директно, без да играе бараж.

По едно добро положение в самия край!

Врачани започнаха по-добре - в 6' голямата им звезда Браян Переа проби отлично и изведе Марко Мажуга сам срещу Александър Любенов, но вратарят спаси удара му. Петнайсетина минути по-късно отново Переа намери добре Спас Георгиев, но изстрелът му от добра позиция бе неточен.

Локо София се окопити и успя да открие след половин час игра. Симеон Мечев изведе Стийв Траоре на левия фланг, той намери Кевин Маи на първа греда, който макар и паднал успя да продължи топката към границата на вратарското поле, където вече бе нахлул Мечев, който не сбърка на празна врата - 1:0!

Още: Сдружение "Левски на Левскарите" се похвали с нов офис и готви изненада за "синия" юбилей

Локомотив София Ботев Враца

Ботев Враца обаче успя много бързо да изравни - в 35-та минута Смоленски отклони с глава към непокрития Спас Георгиев, който хландокръвно се разписа.

Не изпускай важна новина в света на българския футбол – последвай ни във Viber за най-актуалната информация, последни резултати и топ анализи!

Локомотив започна по-активно втората част - Стефан Ламбезе нацели напречната греда след опит за центриране. Скоро обаче мачът се закучи и опасните положения изцяло липсваха. Четвърт час преди края Переа отправи хубав удар от далечно разстояние, но Любенов се върна навреме и успя да избие в корнер. Малко след това пък врачани не оползотвориха един пряк свободен, на границата на наказателното поле, и пратиха топката високо над напречната греда.

В заключителните минути двата отбора можеха да стигнат до безценни три точки, но пропуснаха по една добра възможност. Първи бяха домакините - Селсо Рапосо намери Калоян Кръстев на стрелкова позиция, но ударът му по земя бе твърде слаб и не затрудни Красимир Костов.

Още: Блестящ гол в самия край спаси Пирин от сериозен резил у дома срещу изпадналия Етър (ВИДЕО)

В 89' Даниел Генов отлично центрира към Спас Георгиев на задна греда, но волето му бе безобразно и при малко повече сила щеше дори да излезе извън рамките на стадион "Локомотив".

В продължението на срещата капитанът на "червено-черните", Красимир Милошев, пък бе изгонен заради наглед абсолютно детска постъпка - втори жълт картон за разкарване на топката. После обаче стана ясно, че това е било провокирано от факта, че Милошев вече бе получил жълт картон по-рано в мача, който бе негов 13-ти за сезона, което значи и два мача наказание. Заради това той предпочете да си изкара втори жълт, респективно червен, защото санкцията при това положение е само една среща. Абсолютно по същия начин действаше и бразилецът Франса, по време на гостуването на Етър миналия понеделник.

Левски обяви голям план по повод 110-годишнината на "синия" клуб

Трус в "Надежда" - всички активни фенове спират да ходят на мачове на Локомотив София

Красимир Балъков подредил съблекалнята на “Ивайло” след 1:1 между Етър и Локомотив София (СНИМКИ)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички