Официално: Асприля смени Литекс с шампиона на ОАЕ


Официално: Асприля смени Литекс с шампиона на ОАЕ

1026 0

Голмайсторът на "А" група Данило Асприля официално скъса с родното първенство. Колумбиецът бе представен като играч на тима от ОАЕ Ал Аин.

Вчера Асприля пристигна в страната, премина медицински изследвания и подписа с клуба за 2,5 години.

"Знам, че клубът винаги има високи цели и аз ще покажа най-доброто от себе си, за да оправдая трансфера. Постигнах много с Литекс в България и сега е време за ново предизвикателство", коментира голаджията.

Колумбиецът направи страхотен сезон с Литекс, като отбеляза 10 гола в 19 мача в "А" група. Интерес към играча имаше и от европейски клубове, в това число представители на италианската Серия А, но той е избрал варианта с по-екзотичния си нов клуб.

Не е ясно каква е трансферната сума, която от Ал Аин са платили на Литекс, но в Румъния се говореше, че ловчанлии са искали 3 милиона евро за футболиста.

Новият клуб на Асприля е шампион на страната и водач във временното класиране през настоящия сезон. Съобщава се, че звездата от "А" група ще замени в тима Райън Бабел, който не впечатли с представяне.

Не изпускай важна новина в света на българския футбол – последвай ни във Viber за най-актуалната информация, последни резултати и топ анализи!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Зюмюр Бютучи от ЦСКА разгневява Ралф Рангник, баща си и... себе си с решение да напусне РБ Залцбург

Eдно от летните попълнения на ЦСКА - Зюмюр Бютичи, има нещо, за което съжалява в кариерата си дотук. И то е, че...

Реклама
Най-четени новини

виж всички