От БФС: Комисията на Касабов дава становище, не решава казуса


От БФС: Комисията на Касабов дава становище, не решава казуса

731 0

Комисията, която нищи казуса с Литекс, не може да вземе решение, а само да даде становище по случая, обясниха от БФС. Основания за нейното свикване са предвидени както в устава на БФС, така и в действащия Закон за физическото възпитание и спорта, пише вестник "24 часа".

Според устава на БФС, президентът контролира органите на БФС в изпълнението на целите на организацията, записани в същия. Или, когато прецени, че органите действат в ущърб на някоя от целите, може да се намеси.

От БФС все пак се сетиха да изпратят официално писмо до спортното министерство и да поканят представител на ведомството. Това обаче е малко вероятно, след като ММС се явява контролиращ орган на централата и няма как да участва в подобни комисии.

Министър Красен Кралев на няколко пъти обяви официалната позиция на министерството по казуса, която е, че трябва да се спазват единствено правилниците.

Има шансове обаче изпълкомът да върне за преразглеждане казуса в комисиите си. Основание за това дават проблеми в дисциплинарния правилник, където не се прави разлика между отбор и клуб.

БФС бе атакуван заради свикването на външна комисия, която трябвало да вземе окончателното решение по казуса. Такова няма да се прави, а се иска само становище по правните казуси.

Не изпускай важна новина в света на българския футбол – последвай ни във Viber за най-актуалната информация, последни резултати и топ анализи!

Следващото заседание на комисията на Михаил Касабов трябва да бъде на 4 януари.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Локило от ЦСКА учи английски от Роналдо, играе с Бентеке и Заха, дебютира с горчиво 0:8

Сезонът в Първа лига вече започва да напредва, затова е време да Ви разкажем повече за новите надежди на големите...

Реклама
Най-четени новини

виж всички