Пенев действа с железен юмрук в националния - глобява с €300 за закъснение


Пенев действа с железен юмрук в националния - глобява с €300 за закъснение
Снимка: БГНЕС

4645 0

Любослав Пенев е въвел железен ред в националния отбор. Селекционерът на България е маниак на тема дисциплина и не прави абсолютно никакви компромиси с футболистите, без значение от имената им. "България Днес" открехва завесата на националния отбор и представя ежедневието на футболистите по време на лагерите в комплекса "Риу Правец".

В неделя отборът на Любо Пенев започва да се събира за евроквалификациите с Хърватия (10 октомври) и Норвегия (13 октомври).

Денят на националите в Правец започва с отворена закуска. Тя обикновено е от 8 часа до 9,30 ч. Сутрешното хранене е задължително и ако някой го пропусне, бива глобен от селекционера. Пенев е маниак и на тема хранителен режим, като менюто е изключително и само от здравословна храна и е изготвено от доктора на националите Бисер Бочев. В зависимост от деня Любо насрочва тренировка, като закъсненията за нея са абсолютно забранени. Пенев държи изключително много на точността. При закъснения за хранене или за тренировка играчите се глобяват с между 100 и 300 евро. Това често се случва, а парите се събират в специална каса и след това се използват за различни нужди на националния отбор. Играчите нямат право да се оплакват, че Пенев им бърка в джоба, тъй като всеки един от тях получава по 750 евро за повиквателната си за България.

В лагерна обстановка футболистите нямат право да напускат територията на комплекса. Когато сборът е по-дълъг, както е в случая преди мачовете с Хърватия и Норвегия, играчите получават един свободен ден. В него те напускат лагера сутринта, но най-късно в 20 часа вечерта трябва да са се върнали. Който закъснее - отново глоба.

Гостите в базата не са добре дошли, още повече жените, гаджетата или любовниците на футболистите. Случаите, в които Николета Лозанова идваше, когато си поиска, при националите отдавна са забравени. Посещения може да има само с изричното разрешение на Любо Пенев. Треньорът трябва да знае кой и по каква работа идва в базата. Изключенията са редки и е задължително да има уважителна причина за посещение.

Извън регламентираните часове за хранене играчите нямат право да ядат и да пият нищо друго. Дори консумацията на вода се следи стриктно, а вафли, чипсове, кока-кола и подобни вредни храни са абсолютно забранени.

Хареса ли ви тази новина? Не пропускайте важните новини за деня в българския футбол – последвайте специалния ни канал във Viber ТУК!

Вечер футболистите нямат особени опции за забавление. Всички точно в 22 часа вече трябва да са си по стаите в готовност за сън. Тази забрана е една от малкото, които не винаги се спазва. Често играчите се събират след вечерния час, за да играят на любимия за футболистите белот. Националите нямат право да надуват чалга по стаите и да си спретват купони, както беше при предишни селекционери. Алкохолът е строго забранен по време на лагерите. След мач обаче Пенев позволява пиенето на бира, тъй като тя помага за възстановяването. Разбира се, в рамките на разумните норми.

Режимът на Пенев все пак не е съвсем спартански. По време на лагери играчите могат да използват смартфоните си, лаптопите, таблетите, могат да гледат филми, да слушат музика на слушалки. Това е и най-голямото забавление на футболистите, които по цял ден висят и си чатят в социалните мрежи.

Десетте заповеди на Пенев

1. Не яж! Футболистите нямат право да се хранят с нищо друго освен с менюто, изготвено от доктора на националния отбор.

2. Не пий! Алкохолът е строго забранен. Позволява се бира след мач.

3. Не закъснявай! Всяко едно закъснение за хранене или тренировка води до глоба.

4. Не излизай от базата! Футболистите имат само един ден по време на лагера, в който могат да напускат комплекса.

5. Не прави секс! Посещенията на жени в базата е забранено освен с изрично разрешение на треньора.

6. Всички в 10 по леглата! Футболистите трябва да спазват вечерния час.

7. Не се успивай! При нарушение на правилото следва глоба.

8. Не надувай чалга! Играчите нямат право да си спретват шумни купони в стаите.

9. Слушай указанията на треньора! Всеки, който не спазва правилото, се отстранява от тренировка.

10. Не се карай с колегите! При всяко спречкване или скандал между футболистите следва глоба.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Зюмюр Бютучи от ЦСКА разгневява Ралф Рангник, баща си и... себе си с решение да напусне РБ Залцбург

Eдно от летните попълнения на ЦСКА - Зюмюр Бютичи, има нещо, за което съжалява в кариерата си дотук. И то е, че...

Реклама
Най-четени новини

виж всички