Петев: Дано клубовете ме подкрепят, националният е над всичко


Петев: Дано клубовете ме подкрепят, националният е над всичко
Снимка: Getty Images/Guliver

1130 0

Националният селекционер Ивайло Петев изрази притеснението си относно това дали клубовете ще пуснат повиканите от него играчи за контролата с Румъния. Спарингът е насрочен за 7 февруари в Турция, но датата не е официална и клубовете не са длъжни да пускат футболистите си.

"Националният отбор е над всичко и се надявам на подкрепата на колегите ми. Не може други страни да правят това нещо, а ние не. Няма причина. Всеки трябва да има подкрепа от тяхна страна. Разчитам на всички играчи и те ще продължат подготовката си не в клубния, а в представителния тим", каза Петев пред ТВ7.

Двубоят с балканците се явява важен за отбора и селекционера, тъй като ще е генерална репетиция преди важния мач с Италия в квалификациите за Евро 2016. Той ще бъде на 28 март в София.

"Радвам се, че ще играем с Румъния. Това е сериозен съперник, имат доста качествени индивидуални състезатели. Добър отбор са и това беше причината да приема. За мен е важно да видя как ще реагираме под по-голям натиск. Ще изпробваме някои неща в този мач", сподели наставникът на "трикольорите".

Той обяви, че списъкът му не е окончателен и до 3 февруари може да повика и други играчи. Петев разкри, че следи още играчи от "А" група, които ако повика, ще предизвикат изненада у футболната общественост.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички