Петър Занев и още двама подадоха оставки в Пирин - дълговете са намалени драстично


Петър Занев и още двама подадоха оставки в Пирин - дълговете са намалени драстично
Снимка: Официална фейсбук страница на Пирин Благоевград

1012 0

Петър Занев се обърна за един последен път към футболната общественост в Благоеград под формата на управител на местния Пирин. 

Занев пое отговорност за изпадането

Бившият футболист сподели свършените задачи, откакто пое управлението на стадион "Христо Ботев". Той обаче не подмина и факта, че клубът не успя да се спаси. Поради тази причина той е решен да напусне управлението на клуба. 

Неговата съдба ще последват клубният секретар Велислав Елезов и отговорникът за връзки с медиите Йордан Грозданов.

Обръщението към феновете

"Когато се съгласих да поема управлението на клуба, поех отговорност за изпълнението на две задачи – финансово стабилизиране и запазване на мястото му в ЕфБет лига. С втората задача не успяхме да се справим. Нормално е при това положение да поема отговорността за това като подам оставка. По отношение на финансите – въпреки отпуснатата през миналата година рекордна общинска субсидия от 850 000 лв., заварихме клуба в много тежко финансово състояние. задълженията за заплати, данъци и към доставчици бяха близо един милион лева.

Сметката на клуба беше запорирана, като в нея нямаше средства. Ние успяхме да осигурим текущата издръжка на клуба до края на сезона, като в същото време намалихме задълженията до 430 000 лв. Субсидията от общината бе намалена до 450 000 лв. за 2024 г., с което облекчихме тежестта върху данъкоплатците. Към момента всички стари и текущи задължения за заплати са изплатени изцяло и клубът не дължи никакви пари на футболисти, треньори и служители.

Макар, че не успяхме да останем в елита, спортно-технически направихме важни крачки към завръщане към мисията на клуба – представяне на футболния талант на Пиринска Македония. Сключихме първи професионални договори с двама футболисти от школата на клуба. Във всеки мач през втория полусезон реално игрово време записваха най-малко двама юноши на клуба. Средната възраст на полевите играчи, които взеха участие във втория полусезон, е 24 години.

Благодаря на феновете на отбора, които не спряха да ни подкрепят до последния мач и бяха с нас на всяко гостуване. Огромно е разочарованието ми, че не успяхме да ги зарадваме с оставане в елита. Вярвам, че съвсем скоро Пирин ще се завърне в елита, където е мястото му. Но трябва да отбележим и един огромен успех – успяхме да консолидираме усилията на двама успешни и млади бизнесмени – Милен Стефанов и Георги Спасов, които ще бъдат основата на едно по-добро бъдеще за клуба", коментира Занев моментната ситуация в клуба. 

Още: Решено: Бившият футболист на ЦСКА Петър Занев се нагърби с тежка задача в Пирин Благоевград

Петър Занев със скандални разкрития за управлението на Пирин Благоевград

10 месеца по-късно: Пирин и Петър Занев се разделиха

ВИДЕО: Пирин Благоевград стартира подготовка, Занев отправи призив за спонсори

Бивш национал официално спря с футбола, зае ръководен пост

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички