Прекрасно: Още един отбор от Първа лига "ускорява изграждането на новия стадион"


Прекрасно: Още един отбор от Първа лига "ускорява изграждането на новия стадион"
Снимка: Lap.bg

20046 0

С дълго официално съобщение на равносметка и поглед към бъдещето отпраща годината Крумовград. Отборът, който за първи път в историята си заигра в първото ниво на футбола у нас през този сезон - Първа лига.

В началото на обръщението, разпространено в официалния канал на клуба в социалната мрежа Facebook, се споменават перипетиите, през които е минал Крумовград, както и идентичността, която е запазил.

"Уважаеми привърженици,

Още: "Мрежа от детайли": 15 "бижута" - всички играчи от Първа лига за 4+ милиона - изненади за ЦСКА и Левски

Скъпи крумовградчани,

Крумовград се похвали, че е до Лудогорец, Левски и ЦСКА

Не изпускай важна новина в света на българския футбол – последвай ни във Viber за най-актуалната информация, последни резултати и топ анализи!

Измина още една година от нашето вълнуващо пътуване в света на футбола. Пътуване, довело името на нашия клуб и град до имената на най-големите в България - "Лудогорец", "Левски", "ЦСКА", "Ботев Пловдив", " Локомотив Пловдив" и т.н.

Крумовград срещу Левски от Първа лига

Изграденият от нищото през 2021 година отбор, премина от "В" група, през Втора лига до Ефбет лига за изумителните две години. Премина достойно, без никакви компромиси със съвеста и честта, с уважение км всеки един от футболните ни противници. Нито за миг не сме си и помисляли да не играем феърплей, което е видно и от резултатите ни и в трите първенства. Кризите преодолявахме смирено и с труд, а при победите не си позволявахме излишна екзалтация.

Основната ни идея при изграждането и развитието на клуба не беше свързана само с футбола, а и с родния ни град и край. Искахме чрез футболния проект, да изградим у всички нас увереността, че дори и в твърде малък град, като нашия, могат да се реализират големи проекти. Проекти, които да гарантират в бъдещето, че Крумовград няма да остане само спомен.

Още: "Мрежа от детайли": Звездите от Първа лига, които поевтиняха най-плашещо - титуляри от ЦСКА и играчи на Левски и Лудогорец

В днешния ден, футбола се оказа платформа, върху която и чрез която, намират решения много от проблемите в многоликия ни свят. И това става, когато в телевизиите, радиата, медиите като цяло, се ангажира и фокусира вниманието на милионите, милиардите хора обичащи футбола.

Виждайки и разбирайки това, ние вярваме, че има с какво да провокираме интерес към родния ни край и град. Интерес, който да привлече хора и бизнеси и по този начин да обезпечим бъдещето си.

На първо място, искаме да привлечем вниманието на крумовградчани, на тези които са останали в родния град и на тези, които са пръснати по широкия свят, на техните потомци и наследници, дори и на тези, които само са чували за родното място на родителите и прародителите си. Водени от разбирането, че щом по Божията промисъл, сме се появили на белия свят на това място, то ние сме длъжни да го съхраним и развием.

Именно поради това, и заради нищо друго, наложихме името ФК "Крумовград". Да се чува и привлича вниманието към Крумовград" - започва съобщението.

Още: "Мрежа от детайли": Над 60 милиона - най-скъпата 11-ка, използвана някога в Първа лига

Следващите редове пък са отделени за компанията, която спонсорира клуба. Посочва се с каквто тя е помогнала не само на отбора, но и на България (можете да видите всичко написано чрез прикачените снимки по-долу в материала).

Крумовград ускорява изграждането на нов стадион

Крумовград ликува след гол

Впоследствие се споменава за плановете за стадиона и съобщението продължава:

"И връщайки се отново към футбола и ФК Крумовград, искаме да споделим, че идеята за неговото развитие е неразривно свързана с идеите за родния край, споменати по-горе.

Въпреки всички трудности, недоверие, ехидност, ФК "Крумовград" върви неотклонно по набелязания си път. Кой можеше да предполага, че ще победим неизменния шампион "Лудогорец", че централният ни нападател Алекс Колев, ще е централния нападател на националния отбор на България.

Още: "Мрежа от детайли": Бомба от голове - най-резултатните кръгове за века в Първа лига, Левски и ЦСКА в основата

Сега най-важната задача е да се ускорят процедурите по изграждане на новия стадион, около който може да се направят много неща за развитието на града.

Това е необходимо за да се върне отбора в Крумовград, да му се радват хората, да живеят цветно и щастливо с него в дните на футболните битки.

Имаме нужда от разбирането и подкрепата на всички крумовградчани и техните наследници за да отстоим и реализираме споделеното тук от нас. И вярваме, че ще ги получим, защото всички знаем, че съпричасността, добротата и човечността винаги са властвали в Крумовград, дори и в абсурдни периоди.

Пожелаваме на всички през Новата 2024г. спокойствие, здраве и щастие и надеждата, че ще бъдем заедно.

Още: "Мрежа от детайли": 46 млн. евро - българите с най-скъп трансфер извън Първа лига за века - позабравен лидер

ФК Крумовград 1925" - завършват от клуба.

"Мрежа от детайли": Най-скъпите състави в Първа лига преди 12 г. - Левски и Лудогорец назад, ЦСКА мачка с разлика

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Как майка му се превърна в идола на Кристиан Макун от Левски

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички