Страхил Попов: Много добра крачка, а после - в по-голям клуб


Страхил Попов: Много добра крачка, а после - в по-голям клуб
Снимка: Официален сайт на Касъмпаша

1819 0

Полузащитникът Страхил Попов разкри, че е много щастлив от трансфера си в турския Касъмпаша. Футболистът сподели, че се чувства уверен в себе си и се надява след добро представяне в новия си тим да отиде в още по-голям клуб.

"Това е една много добра крачка за мен в кариерата ми. Радвам се, че стана сега, беше перфектен момент. Надявам се да покажа защо хората са ме купили и, дай Боже, в бъдеще да отида на още по-голямо място", сподели Попов пред "Гонг".

Националът призна, че трансферът му не е станал факт сега, защото досегашният му тим Литекс има проблеми.

"Той се случи в продължение на 2-3 седмици, имаше преговори, а преди това отборът ме е наблюдавал една година. За съжаление, в България хората в голяма част не желаят доброто и се пазеше в тайна", разкри футболистът.

Попов разказа, че е запознат с новия си отбор от съотборника си в Литекс, а сега и в Касъмпаша - Васил Божиков. Той е разговарял и с треньора.

"Отборът е на много високо ниво, първото, което ми направи впечатление, беше базата. Не бях виждал такава база, тя е построена преди година и половина. Обясни ми за тренировките, за всичко, на колко високо ниво е, за какъв професионализъм става въпрос. Радвам се, че попаднах в този отбор", сподели българинът.

Не изпускай важна новина в света на българския футбол – последвай ни във Viber за най-актуалната информация, последни резултати и топ анализи!

Новият наставник на Попов му е обяснил, че разчита той да му помогне в изпълнението на целите на отбора. Халфът разкри и защо си е избрал номер 90 - досегашният му номер 16 е бил зает, заради което се е спрял на годината си на раждане.

Относно ситуацията с Литекс, Страхил Попов коментира:

"Силно се надявам ръководните органи да проявят разум и да оставят отбора в елита. В последните 20 години Литекс е единственият отбор, който работи професионално на такова ниво, виждате школата, какви трансфери се правят всяка година. За мен ще е пагубно за българския футбол този отбор да не е в елита".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Неутрални" президенте Гонзо, защо за "червени" е едно, а за "сини" - друго... ПРИМЕРНО?

При положение, че ЦСКА и Левски са най-големите български клубове, най-успешните и с най-богатата история,...

Реклама
Най-четени новини

виж всички