В незабравима европейска вечер: ЦСКА 1948 свърши това, което Левски, Лудогорец и Ботев Пд не успяха (ВИДЕО)


В незабравима европейска вечер: ЦСКА 1948 свърши това, което Левски, Лудогорец и Ботев Пд не успяха (ВИДЕО)
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

1771 0

ЦСКА 1948 постигна първа победа за български отбор над кипърски от много време насам. В четвъртък вечер “червените” спечелиха домакинството си на Пафос от третия квалификационен кръг с 2:1. Родният представител дори стигна до победата след обрат. 

Точни за състава на Валентин Илиев бяха Илиевски и Талиш от дузпа в 29-ата и 51-вата минута, а преди това Танкович откри за гостите. В 73’ пък бе отменено третото попадение на ЦСКА 1948 заради нарушение в атака. 

За последно ЦСКА победи Омония Никозия през 2007 г. След това отбори като Левски, Ботев Пловдив и Лудогорец не успяваха да се справят с отбори от острова в евротурнирите.

Първо полувреме

ГОЛ! Танкович откри в 10-ата минута след поредната опасна атака от началото на двубоя. Жажа напредна отляво и след ниското центриране шведът прати топката неспасяемо в левия ъгъл на Маринов - 0:1!

Пет минути по-късно Радослав Кирилов навлезе необезспокояван в наказателното поле, но не успя да отправи достатъчно опасен удар срещу Ивушич. 

Хареса ли ви тази новина? Не пропускайте важните новини за деня в българския футбол – последвайте специалния ни канал във Viber ТУК!

ГОЛ! До сериозно разбърване се стигна в 30'. Топката срещна напречната греда и се върна в краката на Илиевски, който от малка дистанция порази кипърците за 1:1!

Второ полувреме

ГОЛ! ЦСКА 1948 успя да обърне резултата след точно изпълнение на Талиш от дузпа в 51' - 2:1!

Домакините се приближиха до успеха допълнително в 73', когато след разбъркване при корнер Кирилов се оказа най-съобразителен. Попадението обаче бе отменено след преглед с ВАР заради нарушение в атака. 

В заключителни минути гостите нацелиха гредата след статично положение. 

Стартови състави 

ЦСКА 1948: Маринов, Талис, Карагерен, Кирилов, Иванов, Фуртадо, Ценов, Даскалов, Пишчевич, Рапнуи, Илиевски;

Пафос: Ивушич, Мелусо, Голдър, Педро, Бруно, Хайро, Жажа, Цанкович, Лукасен, Наме, Драгомир

Преди мача

"Червените" минаха през черногорския Будучност с общ резултат 2:1 след продължения. Сега изпитанието е много сериозно, а досега българският отбор не бе елиминирал съперник в евротурнирите. 

Пафос пък се класира с 4:2 общ резултат срещу Жалгирис. Преди това кипърците бяха пометени от шведския Елфсборг с общия резултат 8:2. През зимата Пафос бе на крачка от привличането на Дюкенс Назон от ЦСКА, но сделката се провали в последния момент. 

Кипърското първенство още не е почнало, докато ЦСКА 1948 отложи двубоя си през уикенда и не е играл след гостуването в Черна гора преди седмица. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички