В рамките на ЕС: БПФЛ подкрепя потребителите – обяви се против унифицирането на тв-пазара


В рамките на ЕС: БПФЛ подкрепя потребителите – обяви се против унифицирането на тв-пазара
Снимка: bpfl.bg

506 0

Изпълнителният директор на ЦСКА 1948 Добрин Гьонов, който е и член на УС на Българската професионална футболна лига (БПФЛ), взе участие в работна среща в Европарламента в Брюксел с комисията по вътрешния пазар и защита на потребителите (IMCO). Тя се проведе във връзка с плануваното прилагане на Регламента за геоблокиране на единния дигитален пазар.

Член на комисията е българският евродепутат г-н Андрей Ковачев, а в срещата участваха още Лаура Вилчес (испанската Ла Лига), Тим Ингланд (английската Висша лига) и Люис Ричард (Френската Лига 1).

Една от точките в предложението, е унифициране на телевизионния пазар в рамките на Европейския съюз, което би довело до драстично увеличаване на таксите за гледане на спортни събития, а успоредно с това биха намелели приходите от телевизионни права за футболните и спортните клубове. Причина за това би била различната покупателна способност на населението в различните държави и по-трудната регулация на такси за платени канали, излъчващи спортни събития.

 „С колегите от Висшата лига, Ла Лига и Лига 1 влязохме в конструктивен диалог в комисията, като обяснихме, че това предложение ще нанесе сериозен удар за развитието на професионалния футбол и организирането на всяко едно друго спортно събитие. Именно телевизионните права са основен приход на средства не само за футболните клубове, а и за всички спортни клубове и спортисти, когато става дума за мащабно събитие с голям телевизионен интерес.

Хареса ли ви тази новина? Не пропускайте важните новини за деня в българския футбол – последвайте специалния ни канал във Viber ТУК!

Ние се опитваме да блокираме приемането на тази регулация, защото, ако бъде приета, със сигурност приходите от телевизионно излъчване на професионалния спорт ще бъдат драстично намалени, а това ще рефлектира и върху подкрепата за масовия такъв. В същото време, потребителите ще трябва да плащат по-високи цени за възможността да наблюдават различните спортни надпревари, съответно и предлагането на услуги за законно съдържание ще бъде драстично намалено в територията на Европейския Съюз“, заяви след срещата Добрин Гьонов.

Той изрази надежда, че позицията на професионалните футболни лиги, ще бъде взета под внимание при разглеждане на предложението в европейската комисия.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Шампионската титла или Купата на България? Добрин Гьонов каза какво предпочита да спечели ЦСКА 1948

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Зюмюр Бютучи от ЦСКА разгневява Ралф Рангник, баща си и... себе си с решение да напусне РБ Залцбург

Eдно от летните попълнения на ЦСКА - Зюмюр Бютичи, има нещо, за което съжалява в кариерата си дотук. И то е, че...

Реклама
Най-четени новини

виж всички