Венци Стефанов разказа за "безумно предложение" относно формата - едва "не дръпнали сами дявола за опашката"


Венци Стефанов разказа за "безумно предложение" относно формата - едва "не дръпнали сами дявола за опашката"
Снимка: Lap.bg Колаж: Sportlive.bg

1386 0

Босът на Славия Венцеслав Стефанов даде своя коментар за провелата се по-рано среща в БФС между професионалите клубове. Той обясни защо не подкрепя идеята да са 10 отбора в Първа лига, а 16, както и впечатленията си от Георги Иванов.

"Вижте какво, това може да го иска само един ограничен човек! Защо? Десет отбора. От тези десет отбора, шест ще са от София. Нали можете да смятате? Шест от София и четири някъде от провинцията - два пловдивски отбора, станаха осем. Два варненски отбора, а Лудогорец? Ето това е - какво ще стане с другите градове?

Какво става със Стара Загора, Плевен, Благоевград, Бургас, Велико Търново, Русе, Враца? Къде отиват те? В "Б" група ли? Срамота е, не може да искаш такива неща. По време на дискусията им казах, че решението е 16 отбора, другото всичко е спекулация", заяви Стефанов пред "Спортал".

Още: Бербатов коментира шефския пост в ЦСКА и жегна Гонзо и БФС

Големият проблем в българския футбол

Според него основен проблем в българския футбол е липсата на сериозни пари от телевизионните права. Взимат се, меко казано, оскъдни пари, да не кажа унизителни. Направо трохи. Прави чест на Георги Иванов, че иска да промени това нещо, че търси решение на проблема. Дано да успее!".

Даде и малко подробности относно предложенията за формата: "Чики-рики! Палома. Имаше едно безумно предложение тринадесетият да играе с четвъртия. Попитах какво ще прави тогава дванадесетият. Всеки ще гледа да падне на 13-о място в класирането, вместо да е на 12-о. С едно такова нещо сами биха дръпнали дявола за опашката, премахнаха го. Беше тъпотия някаква! Не се прие, разбира се", като допълни и какво очаква от Гонзо като президент на БФС.

Хареса ли ви тази новина? Не пропускайте важните новини за деня в българския футбол – последвайте специалния ни канал във Viber ТУК!

"Ако Георги Иванов удари по масата, нещата могат да станат положителни. Но трябва задължително да удари по масата - той още е много добър. Трябва да е президент като Батето, който казва и не повтаря. Премисля хубаво преди да вземе решение, но не повтаря. Около него ще се завъртят достатъчно мушмуроци - той трябва сам да си реши и да удари по масата. Като футболист имаше здрави панталони, така трябва да бъде и като ръководител. Усещам, че при него се въртят мушмуроци. Онзи ден някакви там, Сульо и Пульо, ще защитават футболистите - колко да бъде минималната заплата, кое как ще бъде. Това си е работа на клубовете, те седнали да занимават президента на Футболния съюз кой клуб каква заплата ще дава на чужденците - минимална или максимална. Гледат да пробутат през Георги какво ли не - синдикати и всякакви. Попитах ги какви са, от НАП ли са? Има си държавни органи, които контролират тези процеси, има си минимална работна заплата в държавата, а занимават Футболния съюз на такова заседание". А след срещата Георги Иванов - Гонзо обясни как новият формат ще поправи един от недостатъците в Първа лига

Още: Най-новият международен съдия от България Георги Гинчев ще ръководи Локомотив Горна Оряховица - Етър II

Безумие! Викове срещу БФС - глоба 3 000, призоваваш фенове да пребият съдия - глоба 2 500

БФС пак се зае с Вили Вуцов: Скара му се и изписа куп неща, но завърши положително

Непосредствено след Евро 2024: Обявиха кога започва новият сезон в Първа лига

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Локило от ЦСКА учи английски от Роналдо, играе с Бентеке и Заха, дебютира с горчиво 0:8

Сезонът в Първа лига вече започва да напредва, затова е време да Ви разкажем повече за новите надежди на големите...

Реклама
Най-четени новини

виж всички