Зимната селекция в Литекс с мисъл за българския футбол


Зимната селекция в Литекс с мисъл за българския футбол

1147 0

Селекцията на Литекс през зимата ще бъде ориентирана около привличането на български играчи, пише "Тема Спорт". "Оранжевите" са набелязали няколко млади футболисти и искат да подсилят с тях първия състав. За целта през последните 5 месеца скаутите на ловчанлии са обиколили редица мачове от А и Б група, както и такива от юношеските първенства. Те са съставили сериозен списък и се очаква през януари част от играчите в него да бъдат привлечени. Идеята на ръководството е да се продължи клубната политика за налагане на млади таланти.

Най-вероятно в следващите дни треньорът Красимир Балъков също ще каже мнението си относно предложените му играчи. Със сигурност ловчанлии няма да вадят пари за селекция, като, ако се стигне до привличането на чужденци, то те ще дойдат, без да бъде плащана трансферна сума.

Припомняме, че наскоро главният мениджър Стойчо Стоилов бе на скаутска мисия в Южна Америка. На този етап обаче при "оранжевите" нито една от трите квоти за чужденец извън ЕС не е свободна - в състава са Винисиус (Бразилия), Асприля (Колумбия) и Уилмар Джордан (Колумбия).

Политиката на Литекс е свързана и с очакваното въвеждане на правилото във всеки мач в състава да има поне трима българи до 21 години. В момента именно "оранжевите" разполагат с най-много футболисти, които отговарят на изискването.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Неутрални" президенте Гонзо, защо за "червени" е едно, а за "сини" - друго... ПРИМЕРНО?

При положение, че ЦСКА и Левски са най-големите български клубове, най-успешните и с най-богатата история,...

Реклама
Най-четени новини

виж всички