Алекс Колев: Лудогорец са по-добре платени, но не и по-добри от нас


Алекс Колев: Лудогорец са по-добре платени, но не и по-добри от нас

3629 0

Нападателят на Ботев(Пд) Александър Колев обяви, че не очаква съдийски тесли в мача с Лудогорец днес. Дербито на кръга е в Коматево от 17,00 ч. Рефер ще е Георги Йорданов, който е сред най-приближените на шефа на БФС Борислав Михайлов.

Младежкият национал бе изгонен несправедливо в предишния двубой с шампионите - финала за суперкупата. Тогава реферът Николай Йорданов му вдигна втори жълт картон за симулация при резултат 1:0 за "канарчетата". След отстраняването на Колев Лудогорец обърна мача и спечели трофея с 3:1.

"Нямаме притеснения от съдията - сподели нападателят пред "България Днес". - Предишният път говорих малко по-емоционално след мача, защото ме изгониха несправедливо. Не ми се вярва сега съдията да ни пореже. Ако свири честно и по правилата, всичко ще е ОК. За мен наистина двубоят ще е по-специален, но момчетата от Лудогорец нищо не са ми направили. Те нямат вина за картона ми. Иначе не помня с добро предишния ни мач. Първият ми двубой като титуляр в България и да ме изгонят по най-тъпия начин."

Колев добави, че амбициите на тима му са големи.

"Целта ни е да направим добър мач и да вземем точки - заяви той. - Като казвам точки, нямам предвид една, а три. Не мога да кажа, че Лудогорец са уникално по-силен отбор от нас. Всички футболисти имаме по два крака. Това, че някои са по-добре платени, не значи, че са по-добри от нас. Надявам се с останалите национали в отбора да сме максимално възстановени и отпочинали за мача. Трябва да излезем и да се раздадем. Не ме притеснява фактът, че мачът е в работен ден. Нашите фенове и в 4,00 ч. сутринта да играем, пак ще напълнят стадиона, нищо че след това са на работа. Пред такава уникална публика не съм играл досега."

Той сподели и каква е целта, поставена пред Ботев.

Хареса ли ви тази новина? Не пропускайте важните новини за деня в българския футбол – последвайте специалния ни канал във Viber ТУК!

"В началото, когато нещата в клуба бяха зле, важното беше да не се разпадне отборът - обясни нападателят. - Сега поставената пред нас цел е да сме в Топ 6, но моята лична амбиция е класиране за Лига Европа. Искам да играя с екипа на Ботев в евротурнирите."

Колев, който до лятото играеше в белгийския Гаел, вече свиква с българското първенство.

"Полека-лека се нагаждам - каза той. - Все още не съм играл много мачове, но привиквам към играта, темпото, тренировките. Има доста разлики с футбола в Белгия. Там се играеше повече за първа топка, а тук те оставят малко по-свободно. Отделно в България темпото е по-бързичко от това в Белгия".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Неутрални" президенте Гонзо, защо за "червени" е едно, а за "сини" - друго... ПРИМЕРНО?

При положение, че ЦСКА и Левски са най-големите български клубове, най-успешните и с най-богатата история,...

Реклама
Най-четени новини

виж всички