Автогол помогна на Арда да обърне Ботев Пловдив и да сложи край на "черна" серия (ВИДЕО)


Автогол помогна на Арда да обърне Ботев Пловдив и да сложи край на "черна" серия (ВИДЕО)
Снимка: Официална Фейсбук страница на Ботев Пловдив

537 0

Арда постигна победа с 2:1 над Ботев Пловдив като домакин в мач от "четворката" в Първа лига, част от 33-ия кръг на Първа лига. Успехът за домакините дойде драматично, тъй като той бе постигнат след обрат над "канарчетата"

Развой на Арда - Ботев

Ботев Пловдив бе тимът, който поведе в резултата. В 32-ата минута Принц Окезие сбърка и позволи на Уме Емануел да поеме топката и да преодолее излезлия да го посрещне Анатолий Господинов. Милен Стоев опита да изчисти от голлинията, но неуспешно.

През второто полувреме Арда заигра по-добре и създаде повече шансове. Логичното се случи в 64-ата минута, когато влезлите като резерви за домакините Тонислав Йорданов и Борис Тютюков помогнаха на домакините да се върнат в мача. Йорданов центрира, а Тютюков с глава прати топката във вратата на "канарчетата".

4 минути преди края на редовното време Арда нанесе своя удар. След центриране от ъглов удар Пламен Крачунов продължи топката, която се удари в Йонас Там и влетя в мрежата на Игонен за 2:1.

С победата момчетата на Николай Киров вече заемат деветата позиция с актив от 44 точки - 1 по-малко от Ботев Плодвив, който е осми.

Хареса ли ви тази новина? Не пропускайте важните новини за деня в българския футбол – последвайте специалния ни канал във Viber ТУК!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Как майка му се превърна в идола на Кристиан Макун от Левски

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички