Ботев Пловдив пак взе голямото дерби: Първото място на Левски е разклатено (ВИДЕО)


Ботев Пловдив пак взе голямото дерби: Първото място на Левски е разклатено (ВИДЕО)
Снимка: Boris Bonev / LAP.bg

62 0

Ботев Пловдив взе голямата битка за Тракия, като надделя с минималното 1:0 като гост на Берое в Стара Загора. По този начин "канарчетата" събраха 16 точки и изравниха лидера Левски, който е с по-добра голова разлика (при равен брой изиграни мачове). Берое остава 8-и с 10 пункта.

Ботев Пловдив взе битката за Тракия срещу Берое

Единственото попадение в срещата бе дело на Кристиан Нуачуку. Той получи страхотен извеждащ пас от Перера и след неособено убедителна намеса на бранител на "заралии" Нуачуку успя да стреля и да преодолее вратаря.

С успеха Ботев Пловдив затвърди доминацията си в това съперничество в последните години - четвърта поредна победа, както и общо 8-и пореден официален мач, в който Берое не успява да победи този опонент.

Гостите доиграха мача с човек по-малко, след като капитанът Ивелин Попов получи директен червен картон около пет минути преди края на редовното време. Той застъпи грубо над ахилеса опонент. Георги Кабаков първоначално показа жълт картон, но след преглед на ситуацията с ВАР промени решението си на директен червен картон.

В следващия кръг Ботев Пловдив гостува в Кърджали на Арда (23.09), докато следващото изпитание за Берое в Първа лига е срещу ЦСКА като гост (21.09).

Не изпускай важна новина в света на българския футбол – последвай ни във Viber за най-актуалната информация, последни резултати и топ анализи!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички