Ботев Пловдив се похвали с престижен трансфер: Продаде Димитър Папазов на участник в Шампионска лига


Ботев Пловдив се похвали с престижен трансфер: Продаде Димитър Папазов на участник в Шампионска лига
Снимка: Официален сайт на Ботев Пловдив

1743 0

Ботев Пловдив официално осъществи много силен трансфер, съобщават от клуба. "Канарчетата" са продали младия защитник Димитър Папазов на участника в Шампионска лига и Серия А Болоня.

Ботев Пловдив прибира голяма сума пари

18-годишният юноша на "канарчетата" се отправя към Болоня, а от италианския клуб са платили 400 хиляди евро (800 хиляди лева), за да си осигурят услугите на Папазов, информират колегите от "dsport". Все още обаче няма информация за колко време той ще подпише с италианците.

Още: След голямата победа в Европа: Назрява проблем в Ботев Пд

Димитър Папазов осъществи трансафер в Болоня

"18-годишният юноша на Ботев (Пловдив) Димитър Папазов беше трансфериран в италианския елитен Болоня. През изминалия сезон крайният защитник дебютира и за първия тим на „канарчетата“.

Папазов взе участие в общо 18 мача в първенството и за Купата, като в 8 от тях започна като титуляр. С „жълто-черния“ екип бранителят има и едно попадение. Освен това той изигра и още 13 двубоя за дублиращия тим на „канарчетата“ в Югоизточната Трета лига.

Силните игри на Папазов му осигуриха и мачове за младежките гарнитури на България. През сезон 23/24 той дебютира за младежкия национален тим, като за родината си защитникът вече има участия в състава до 18- и до 20-годишна възраст.

Междувременно Болоня изпрати изключително силен сезон 23/24. Новият отбор на Папазов завърши миналата кампания на 5-о място в Серия А, с което си осигури и дебютно участие в групите на Шампионска лига", пишат от Ботев Пловдив.

15 387 души присъствали на Ботев Пловдив - Марибор, пуснаха билетите за дербито с Локомотив Пловдив

Анте Шимунджа е оптимист за продължаването на Марибор срещу Ботев Пловдив

Не изпускай важна новина в света на българския футбол – последвай ни във Viber за най-актуалната информация, последни резултати и топ анализи!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Зюмюр Бютучи от ЦСКА разгневява Ралф Рангник, баща си и... себе си с решение да напусне РБ Залцбург

Eдно от летните попълнения на ЦСКА - Зюмюр Бютичи, има нещо, за което съжалява в кариерата си дотук. И то е, че...

Реклама
Най-четени новини

виж всички