Ботев Пловдив сложи край на черна серия срещу Славия, кризата при "белите" продължава


Ботев Пловдив сложи край на черна серия срещу Славия, кризата при "белите" продължава
Снимка: Alexander Karamfilov / LAP.bg

678 0

Ботев Пловдив успя да надвие Славия с минималното 1:0 на стадион "Христо Ботев" в мач от родната Първа лига. С този успех "канарчетата" сложиха край на серия от две поредни загуби срещу "белите".

Заслужен успех за Ботев Пловдив

Само три минути след началото на мача Ботев Пловдив имаше възможност да поведе. Укаки и Корошец създадоха добра атака в наказателното поле на противника, но успоредното подаване на играча с номер 4 не беше засечено от никого.

Около 10-ата минута домакините поискаха дузпа в две отделни ситуации. Първо, Попов беше бутнат в гърба от Зеедорф, като топката се удари и в ръката на защитника. След това Мартин Георгиев спря топката с ръка при удар на Балоянис. Въпреки тези претенции, съдията Гинчев реши, че няма основания за дузпа. Малко след това Нвачукву стреля опасно, но топката мина покрай вратата.

В 36-ата минута Славия за първи път застраши вратата на Ботев, когато удар на Иван Минчев мина покрай гредата. В края на първата част Трибуле имаше шанс да даде аванс на домакините, но ударът му с глава беше спасен от вратаря на Славия, Николай Кръстев.

Час след началото на мача резултатът най-накрая беше открит. Николай Минков стреля отдалеч, като изненада Кръстев, който не успя да спаси удара. Топката влезе във вратата и Ботев поведе с 1:0.

Не изпускай важна новина в света на българския футбол – последвай ни във Viber за най-актуалната информация, последни резултати и топ анализи!

С победата Ботев продължава да е трети с актив от 25 точки на сметката си, като пред него са само Левски и Лудогорец. Славия пък записва четвърта загуба в последните си пет мача и е на 11-ото място с 11 пункта.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички