Костов: Първо да стабилизираме отбора, а после ще се целя в непостиганото


Костов: Първо да стабилизираме отбора, а после ще се целя в непостиганото

894 0

Сериозни цели си постави новият треньор на "Ботев" (Пловдив) Николай Костов при представянето си днес на Коматево. Като първа такава за него ще бъде да стабилизира отбора, а след това ще опита да направи нещо, което не е постигано.

"По добре да не говорим за миналoто. Нека се концентрираме към мъжкия отбор. Предстоят важни мачове. Ситуацията е много трудна. Психологическото състояние на отбора не е добро. За това влияе и смяната на треньори. Първоначалнаа цел е да стабилизираме отбора. За втората година целта ще е по- висока. Искам да постигна с Ботев нещо, което не е постигано", коментира Костов при представянето си.

"Ако има футболисти, които си мислят, че ще минават между капките - това няма да стане. Не знам какво е състоянието на футболистите. Всеки треньор иска лично да е подготвял отбора, аз нямам тази възможност. Ръководството настоя да поема тима веднага. Важно е да обединим отбора и аз не мога сам, а трябват общи усилия на всички в Ботев, включително и на самите футболисти", отсече специалистът.

"За мен е важно да работя в спокойна атмосфера при добри условия. Много залагам на дисциплината. Без дисциплина настъпва анархия. Това няма да го позволя. Всеки трябва да дава всичко от себе си за Ботев", категоричен бе Костов.

Той заяви още, че обича комбинативния футбол, който "Ботев" винаги е изповядвал. Треньорът ще разчита и на подкрепата на феновете.

"Не за мен, а за футболистите. На първо място са футболистите. Следващата по- важна част за развитието на един клуб са феновете, а Ботев има точно такива фенове", добави той.

Не изпускай важна новина в света на българския футбол – последвай ни във Viber за най-актуалната информация, последни резултати и топ анализи!

"И за мен ще е интересно да видя моя "Ботев" срещу "Левски", добави Николай Костов. Договорът на наставника с "жълто-черните" е за 1,5 години.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Неутрални" президенте Гонзо, защо за "червени" е едно, а за "сини" - друго... ПРИМЕРНО?

При положение, че ЦСКА и Левски са най-големите български клубове, най-успешните и с най-богатата история,...

Реклама
Най-четени новини

виж всички