Кървави мелета и гонка след битката за Пловдив


Кървави мелета и гонка след битката за Пловдив

4929 0

Няколко масови мелета белязаха нощта след пловдивското дерби в турнира за купата на България, завършило 1:1. Дори присъствието на 500 полицаи и жандармеристи от цяла България в града не е успяло да предодврати сблъсъците между двете враждуващи агитки. Все пак обаче именно тяхната намеса е предодвратила по-сериозни последствия от мелетата, съобщава "PlovdivDerby".

Двете най-големи стълкновения между "черно-бели" и Жълто-черни" фенове са се случили в заведението "Рандеву" и в парка до училище "Васил Коларов". Имало е и гонка с коли пред църквата "Света Петка". Арестувани след сблъсъците няма, а само отведени и освободени.

"Получихме сигнал за скандал в Рандеву. Имаше отведени хора, на които бяха снети самоличностите им и освободени. Задържани за 24 часа или повече няма, тъй като скандалът предотвратен, няма ранени, а заведението също не е пострадало", съобщават от пресцентъра на МВР.

в "Рандеву" обичайно се събират фенове на Ботев (Пловдив). От Локомотив обаче ги изненадали като си направили резервация за над 50 човека точно там. След мача четирима фенове влезли спокойни в "тяхното" заведение, но вътре били посрещнати с летящи бутилки и пепелници от 20-30 човека от Локо (Пд). Четиримата фенове на Ботев били нападнати и с удари, но бързо успели да се отдалечат. Малко след това заведението било атакувано от десетина фенове на Ботев, които отишли да търсят вендета. Тогава станало и голямото меле, което обаче било спряно от нахлули в бара полицаи и жандармеристи.

Малко по-късно, отново в "Кючук Париж", и други фенове на Локо и Ботев са се хванали за гушите. Боят станал в парка до училище "Васил Коларов". Голяма група фенове на Ботев видели четири коли с привърженици на Локо пред денонощно заведение в района и ги нападнали. След това пък пред църквата "Света Петка" е имало гонитба с коли между фенове и нов сблъсък. Освен разменени тупаници са изпотрошени и няколко автомобила участвали в гонката, информира "PlovdivDerby".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Как майка му се превърна в идола на Кристиан Макун от Левски

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички