Славия победи лидера във Втора група в мач, в който Вуцов едва не бе изгонен


Славия победи лидера във Втора група в мач, в който Вуцов едва не бе изгонен
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

1161 0

Славия победи Ботев (Пловдив) като гост в първия мач от Втора група в Първа лига. Единственото попадение беше реализирано в 33-ата минута, а негов автор бе опитният Галин Иванов.

В класирането "белите" остават на четвърта позиция, докато "канарчетата" са първи. Разликата между двата тима е 8 точки. Това бе първи допуснат гол за пловдивчани за последните им 6 мача във всички турнири.

Попадението на Иванов се случи след корнер, като след двойно подаване топката достигна до халфа, който стреля фронтално от вътрешността на наказателното поле, спирайки кълбото в мрежата на Ханкич. Това бе негов 99-и гол в кариерата.

Три минути преди края на първата част Исак Соле можеше да удвои преднината на "белите", но стражът на Ботев спаси изстрела му.

Много ключов момент се случи в 50-ата минута, когато Светослав Вуцов излезе за топката и събори Мохамед Брахими след отиграване с крака. Първоначално той получи червен картон, но след като Георги Давидов изгледа ситуацията, му връчи само жълт, преценявайки, че е спрял обещаваща атака.

В 63' Ботев (Пд) можеше да изравни, след като Ивелин Попов качи топката на главата на Мартин Секулич, но той нацели гредата.

Пет минути преди края на редовното време удар на Ивелин Попов бе изчистен от защитник пред голлинията, а в добавеното време Светослав Вуцов направи решително за трите точки спасяване.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички