Със зрелищен гол: Ботев Пловдив се върна към победите и събра самочувствие за Европа (ВИДЕО)


Със зрелищен гол: Ботев Пловдив се върна към победите и събра самочувствие за Европа (ВИДЕО)
Снимка: Alexander Karamfilov / LAP.bg

415 0

Дни след разочароващия погром в Лига Европа Ботев Пловдив победи записа втора победа в Първа лига през новата кампания. "Канарчетата" сломиха с минималното 1:0 Крумовград, като по този начин събраха 7 точки и застанаха на третото място във временното подреждане. Крумовград пък остава с три пункта на 11-а позиция.

Ботев Плодвив сломи Крумовград

През първото полувреме не паднаха попадения, като "канарчетата" можеха да съжаляват за това. Все пак логичното се случи в 52-рата минута, когато Ивелин Попов от лявото крило влезе към центъра и подаде към Джеймс Ето'о. Той веднага си нагласи топката на десния крак и с мощен удар от около 20 метра преодоля Янко Георгиев за 1:0.

Това се оказа и единственият гол в мача, като до края "канарчетата" бяха спрени и от гредата.

Това бе трети официален мач между тези опоненти, като любопитното е, че и двата преди този завършиха в полза на Крумовград. И в двата случая ставаше въпрос за напълно идентичен резултат - 2:1.

За Ботев Пловдив предстоят два сблъсъка в Лигата на конференциите срещу Зрински, като първият е на 8-и август в Пловдив. Между тях трябваше да има и дуел с Лудогорец, но той бе отменен. Крумовград пък ще има гостуване на лидера Левски в следващия кръг, като ще се изправи срещу бившия си наставник Станислав Генчев.

Хареса ли ви тази новина? Не пропускайте важните новини за деня в българския футбол – последвайте специалния ни канал във Viber ТУК!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Неутрални" президенте Гонзо, защо за "червени" е едно, а за "сини" - друго... ПРИМЕРНО?

При положение, че ЦСКА и Левски са най-големите български клубове, най-успешните и с най-богатата история,...

Реклама
Най-четени новини

виж всички