2-годишна традиция бе нарушена: Черно море и ЦСКА се скъсаха да пропускат и поделиха точките на "Тича" (ВИДЕО)


2-годишна традиция бе нарушена: Черно море и ЦСКА се скъсаха да пропускат и поделиха точките на "Тича" (ВИДЕО)
Снимка: Alexander Stoyanov / LAP.bg

1446 0

Черно море и ЦСКА не успяха да се победят в дербито на десетия кръг в Първа лига. Двата тима, борещи се за челните позиции, не си вкараха гол, завършвайки при резултат 0:0 на стадион "Тича" в морската ни столица - Варна.

Въпреки че нямаше голове, то положения не липсваха. И двата тима създадоха доста, като огромни пропуски за столичани бяха направени от Зюмюр Бютучи и Аарон Исека.

Интересното е, че за пръв път от две години в този сблъсък не пада гол. За последно това се случи през май 2024 година, когато двубоят тогава завърши 0:0.

ЦСКА продължава да е на 11-ата позиция в класирането с актив от 10 точки на сметката си. В следващия кръг ще мери сили със Септември. Черно море пък е на третото място с 19 пункта в актива си и му предстои сблъсък със Славия.

Днес (28 септември) ще се състои най-интересният мач от десетия кръг на родната Първа лига, в който сили ще премерят претендентите за челните места у нас Черно море и ЦСКА. Двубоят ще се играе пред публиката на "моряците" на стадион "Тича".

Черно море и ЦСКА не се победиха

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Мачът във Варна започна с високо темпо, като и двата отбора тръгнаха в атака от първия съдийски сигнал. В 6-ата минута топката стигна до Марселино Кареасо, който веднага стреля, но ударът му бе блокиран. По-добрата игра на "армейците" продължи, а в играта на "моряците" имаше доста брак и хората на Илиан Илиев допускаха много грешки.

Хареса ли ви тази новина? Не пропускайте важните новини за деня в българския футбол – последвайте специалния ни канал във Viber ТУК!

В 25-ата минута Тибо Вион центрира остро от ъглов удар, а Матиас Фаетон засече топката на бизката греда, но я прати покрай левия страничен стълб. Натискът на ЦСКА продължи да бъде силен, но до сериозно положение така и не се стгина в следващите минути.

ЦСКА стигна до точен удар в 41-ата минута, когато Фаетон намери Локило, който бе извън наказателното поле, но стреля и провокира Пламен Илиев да се намесва. Минута по-късно Коялипу също опита да стреля, но не уцели добре топката и тя излезе в аут. В самия край на полувремето Васил Панайотов можеше да вкара, но Густаво Бусато спаси.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Второто полувреме започна на ниско темпо, като двата отбора не рискуваха в предни позиции, в резултат на което опасните атаки липсваха.

В 70-ата минута "червените" успяха да вкарат топката във вратата на домакините. Тобиас Хайнц изведе Аарон Исека, който остана очи в очи с Пламен Илиев и успя да вкара. Попадението обаче бе отменено заради засада, която бе потвърдена с ВАР.

6 минути по-късно футболистите на ЦСКА получиха нов шанс за гол. Аарон Исека намери Зюмюр Бютучи. Той навлезе в наказателното поле, където нагласи топката на десния си крак и шутира, но Илиев блесна с добра намеса. 

В 79-ата минута Исека отново бе изведен зад защитата с дълго подаване. Този път засада нямаше, но вратарят на варненци спаси удара на белгиеца. Черно море отговори с атака по лявото крило. Сула пусна топката към Клаудиу Кешеру в наказателното поле, но шутът му от малък ъгъл бе отразен от Бусато.

СЪСТАВИ

Черно море: Пламен Илиев, Живко Атансов, Влатко Дробаров, Виктор Попов, Дани Мартин, Даниел Димов (к), Васил Панайотов, Дуду, Едгар Пашеко, Мазир Сула, Исмаил Иса

ЦСКА: 1 Бусато, 5 Делова, 6 Купър, 18 Пинто, 15 Вион, 26 Марселиньо, 99 Ето;о, 10 Линдсет, 22 Локило, 11 Фаетон, 77 Коялипу

Още: Легенда на ЦСКА и Черно море каза кой момент ще реши сблъсъка помежду им

Без трима контузени: Томаш избра групата на ЦСКА за сблъсъка с Черно море

Трима "моряци" отпаднаха за мача с ЦСКА - ето групата на Черно море

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Зюмюр Бютучи от ЦСКА разгневява Ралф Рангник, баща си и... себе си с решение да напусне РБ Залцбург

Eдно от летните попълнения на ЦСКА - Зюмюр Бютичи, има нещо, за което съжалява в кариерата си дотук. И то е, че...

Реклама
Най-четени новини

виж всички