Александър Тодоров: Не само "Левски" е с нас срещу Лудогорец


Александър Тодоров: Не само "Левски" е с нас срещу Лудогорец

1685 0

В българския клубен футбол се оформя коалиция "анти-Лудогорец" заради поведението на разградчани в последно време. Към коалицията открито се присъедини столичният гранд Левски, но има и други "членове". Това разкри пред ТВ7 изпълнителният директор на ЦСКА Александър Тодоров.

"Не само "сините” ни пожелават успех срещу Лудогорец, има и други клубове. Нека ръководството на Лудогорец се замисли защо е така. Едва ли е защото добре си вършат работата", коментира Тодоров.

Той обяви, че победата над Локомотив (Пд) с 2:0 в последния кръг е свалила напрежението в съблекалнята, появило се след неуспеха срещу Марек в Дупница. Разликата с преследвача Лудогорец се скъси на 3 точки, но Тодоров не вижда нищо особено тревожно в това.

"Разлика се топи и увеличава. Има много кръгове докрая и все още нищо не е ясно", каза той.

За него стимулирането от страна на Лудогорец на съперниците на ЦСКА е скрита корупция, която трябва да се наказва сериозно. Той е на мнение, че вина за напрежението между ЦСКА и Лудогорец има и Българският футболен съюз.

"С назначението на Николай Йорданов ни беше хвърлено предизвикателство. Та този човек изгони половината ни щаб по време на финал на юношите ни. Всички знаеха каква ще е реакцията ни и въпреки това го пратиха", припомни Тодоров.

Не изпускай важна новина в света на българския футбол – последвай ни във Viber за най-актуалната информация, последни резултати и топ анализи!

"Като ръководство държим да покажем на феновете, че стоим твърдо зад целта ЦСКА да стане шампион. Ако липсваше това единство между отбор, ръководство и фенове нямаше да стигнем до тук. Имахме тежки месеци. Идвало ми е да хвърля образно казано кърпата, но при мисълта за феновете отново се захващам за работа", каза още Тодоров.

Александър Тодоров коментира и сегашната ситуация в клуба.

"Тежкото премина. В момента ситуацията е доста по-добра от момента, в който поехме тима. Дори тогава ни предричаха, че няма да издържим и два месеца. Продължават тежките ребуси, които имаме да решаваме. Във вторник трябва да платим 260 000 евро за Пакурар. Постоянно сме в такива ситуации. Чакаме пари от Мерсин за Спас Делев. Срокът е 28 декември. Въпреки молбите ни да платят навреме, те казаха, че ще си платят в срок, но не и по-рано и така ни поставиха отново в тежка ситуация", разкри той.

"Подготвяме и втората емисия акции. Планираме в края на март или началото на април да стартира втората кампания и сме направили нещата така, че да е успешна", сподели Тодоров.

Със сигурност ЦСКА ще е на минус в края на годината, което според Тодоров се отнася и за повечето останали отбори, с изключение на Лудогорец. Там, посочва той, приходите от Шампионската лига са балансирали финансовите отчети.

Към момента няма интерес от страна на други личности да заемат мястото на Александър Томов като главен акционер. Два милиона лева пък трябва да вложи всеки желаещ да стане генерален спонсор.

"Благодаря на "ЦСКА Завинаги" за помощта, която ни оказва с терените за школите. Нормално е да има някакви търкания, но с диалог разрешаваме споровете", завърши директорът на "червените".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Как майка му се превърна в идола на Кристиан Макун от Левски

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички