Александър Тодоров: Тъпа и гнусна игра, но ще спасим ЦСКА!


Александър Тодоров: Тъпа и гнусна игра, но ще спасим ЦСКА!

1816 0

Изпълнителният директор на ЦСКА Александър Тодоров внесе яснота по много въпроси пред журналистите относно положението в клуба, а също така повдигна доста въпроси и на доста питания не даде отговор.

Тодоров обяви, че ръководството има план "Б" за спасението на лиценза, за което се дължат към 800 000 лева, като увери, че с Александър Томов ще се справят със ситуацията.

Тодоров е на мнение, че оттеглянето на Юлиян Манджуков и Ивайло е било подготвено и разкри, че никой от двамата бизнесмени не си е вдигал телефона вчера.

Малко по-рано днес двамата бизнесмени излязоха с декларация, в която официално обявиха, че се отказват от купуването на ЦСКА.

До преди два дни сделката беше обявена на специална пресконференция, но драматични обрати настъпиха и в "червения" клуб.

"Възможно е това да е преднамерена атака. Вчера, когато Инджов цял ден не си вдигаше телефона, ми бе ясно, че това е подготвено. Ние треньор си имаме, така че ще продължим", коментира директорът. Той отказа да разкрие какъв е резервният план за спасението на клуба, но по-късно отбеляза: "Имаме близо 80 акционери, но е нормално мажоритарния собственик да поема издръжката на отбора. Ние ще направим всичко възможно, но казах и на Инджов, че за две години съм дал много от себе си на клуба, за да го оставя така. Ще направим всичко за спасението на ЦСКА".

Не изпускай важна новина в света на българския футбол – последвай ни във Viber за най-актуалната информация, последни резултати и топ анализи!

"Ние си бяхме подготвили резервния план, но като дойде Манджуков и каза "Аз ще поема", го спряхме. Така той ни скъси времето за реакция. Ако не е нарочно направено, е много глупаво.

Според него твърденията на бизнесмените, че не им е бил предоставен достъп до необходимите документи, за да направят одит, не отговарят на истината. "Предоставили сме им всички документи, на Инджов и на одитора. Те преди време бяха видели вече положението", посочи той.

Тодоров разкри, че предварителният договор за преструктурирането на ЦСКА е бил подписан от представител на "Лира Инвестмънт" и това е бил Митко Митев.

Запитан дали има опасност да се повтори ужасът от 2008 година, когато лицензът на клуба бе отнет, шефът заяви: ""Ще се справим".

"Има запорирани акции, към 31 март така или иначе Инджов и Манджуков ще бъдат мажоритарни собственици на ЦСКА. Това е тъпа и гнусна игра. Те ще притежават над 50% от акциите, ако трябва да сме точни - 56%", поясни той. Относно дълговете изпълнителният директор каза: "Те са 17 милиона, 13 плюс 4 към "Лира", които е давала за издръжката на клуба".

Запитан колко пари се дължат на Инджов и Манджуков, той заяви: "Не съм подготвен да говоря за това. 2,5 милиона някъде".

"Лира" като минотарен собственик няма как да продължи да издържа клуба", добави Тодоров.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Локило от ЦСКА учи английски от Роналдо, играе с Бентеке и Заха, дебютира с горчиво 0:8

Сезонът в Първа лига вече започва да напредва, затова е време да Ви разкажем повече за новите надежди на големите...

Реклама
Най-четени новини

виж всички